Dansk formandskab for Europarådets Ministerkomité sætter kultur og kunst på dagsordenen

Danmark har overtaget formandskabet for Europarådets Ministerkomité, og der er ikke kun politik på programmet. I Strasbourg får borgere, politikere og turister mulighed for at få et solidt indblik i landet bag formandskabet gennem 21 konkrete kunst- og kulturaktiviteter, der sætter dansk kunst og kultur på dagsordenen.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Det kulturelle program under det danske formandskab for Europarådets Ministerkomité er et godt eksempel på, hvordan kulturen kan bidrage med nogle stærke værdifortællinger – som et vigtigt supplement til de politiske samtaler om svære emner. Det kulturelle program vil tale til lokale borgere, politikere og turister – og samtidig håber jeg, at vi får skabt nogle værdifulde forbindelser for de deltagende danske kunstnere.”

Kulturaktiviteterne under det danske formandskab spænder bredt: På byens største mediatek, Médiatèque André Malraux, kan man opleve forfatterne Jens Christian Grøndahl og Ursula Andkjær Olsen, tegneworkshop med illustrator Terkel Risbjerg og teater for både børn og voksne fra teaterBLIK.

En del af projekterne har direkte relation til Strasbourg, mens andre kommenterer på forholdet mellem kunst og politik. Det sker når fotokunstneren Ditte Haarløv Johnsen skildrer den multikulturelle bydel Neuhof, teaterBLIK opfører Sommervækster i samarbejde med det franske Teater Cie Mediane og når kunstneren Stine Marie Jacobsen i projektet Law Shifters giver danske og franske børn og unge mulighed for at komme med deres bud på, hvordan lovene i Europarådet bør formuleres.

Læs mere om de danske kulturaktiviteter

Yderligere oplysninger:
Kulturministeriet pressetelefon: 22 76 51 16