Dansk kultur skal på amerikanernes læber

Kulturminister Mette Bock og den amerikanske ambassadør i Danmark Carla Sands byder velkommen til et festligt arrangement på Rydhave i anledning af lanceringen af en treårig dansk kulturindsats i USA.

Danmark vil i de kommende tre år fra 2018 til og med 2020 have et helt særligt fokus på at udvikle, forny, styrke og markedsføre dansk kunst og kultur i USA. 

Målet med indsatsen i USA er at skabe nye platforme for dansk kunst og kultur i en række amerikanske millionbyer som for eksempel Detroit, Los Angeles, Seattle, Houston, Austin og Chicago. 

Tid: Torsdag den 17. maj kl. 15.30 - 18.00.

Sted: Rydhave, Strandvejen 259, 2920 Charlottenlund.

Underholdning: Det danske band ”School of X” giver en eksklusiv koncert, og der vil være taler ved kulturminister Mette Bock og ambassadør Carla Sands.

Tilmelding skal ske senest onsdag den 16. maj kl. 12.00 ved at sende en e-mail til: mny@slks.dk. Gyldigt pressekort skal medbringes og bæres synligt ved ankomst til Rydhave. Af hensyn til sikkerheden vil medbragt udstyr blive undersøgt af sikkerhedsvagter. 

Arrangementet er forbeholdt pressen, kunstnere, kulturpersonligheder og samarbejdspartnere i projektet. Der er kun adgang ved forevisning af en personlig invitation eller for pressens vedkommende ved forudgående tilmelding. Der er security-tjek for pressen kl. 15.15. 

Baggrund

Kulturindsatsen i USA er en del af Det Internationale Kulturpanels strategi for 2017 til 2020, der omfatter kulturindsatser i en række europæiske lande og Asien med udgangspunkt i Kina, Sydkorea og Japan. Det Internationale Kulturpanel er et samarbejdsforum bestående af Kulturministeriet, Udenrigsministeriet og Erhvervsministeriet og aktører indenfor dansk kulturudveksling med udlandet. 

Yderligere oplysninger:

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16