Dansk kunst og kultur i førertrøjen i Frankrig

Kulturminister Mette Bock lancerer i dag en treårig kulturindsats i Frankrig. Det sker i forbindelse med det franske statsbesøg. Lanceringen finder sted på Glyptoteket, hvor det franske præsidentpar

og Kronprinsparret vil være tilstede sammen med en række danske kunstnere og kulturpersoner.

 

Kulturminister Mette Bock siger:

”Franske kunstmuseer og kulturinstitutioner er blandt verdens bedste og førende, og man kan i Frankrig opleve nogle af de absolutte højdepunkter inden for europæisk kunst- og kulturhistorie. Vi skal have dansk kunst frem i forreste række i Frankrig – både fordi det giver os mulighed for at vise, hvordan dansk kunst bidrager til kunsthistorien både før og nu, men også fordi vi får eksponeret dansk kunst for resten af verden. 


På den lange bane kan opmærksomheden omkring dansk kunst måske endda være medvirkende til, at franske museer og kulturinstitutioner får lyst til at investere i kunstværker skabt af nogle af vores vigtigste kunstnere. Derudover er jeg særligt glad for, at den franske præsident Emmanuel Macron møder en række fremtrædende danske kunstnere og kulturpersoner ved lanceringen af indsatsen i Glyptoteket.”

Fakta om kulturindsatsen i Frankrig 

Kulturindsatsen i Frankrig skal fremme visning og placering af dansk kunst i franske samlinger og på museer, og den skal skabe et netværk for danske kunstnere i Frankrig. Blandt initiativerne er, at museerne i Paris i foråret 2020 vil sætte fokus på Danmark i form af en ”Saison danoise” med en bred vifte af aktiviteter, herunder en udstilling af den danske billedhugger Niels Hansen Jacobsen (1861-1941) på Musée Bourdelle i samarbejde med Vejen Museum og en udstilling om Den Danske Guldalder 1800-1864 på Petit Palais. Sidstnævnte er blevet til i et samarbejde med Statens Museum for Kunst og Nationalmuseum i Stockholm.

Også forholdet mellem dansk og fransk film vil blive styrket. Efter receptionen i Glyptoteket vil den franske og den danske kulturminister underskrive en filmaftalekoproduktionsaftale på filmområdet mellem Danmark og Frankrig, som gør det nemmere for filmselskaber at samarbejde. Undertegnelsen finder sted i Kulturministeriet.

Kulturindsatsen i Frankrig er en del af Det Internationale Kulturpanels strategi for 2018 til 2020, der også omfatter kulturindsatser i Tyskland, USA, Storbritannien, Rusland og Asien med udgangspunkt i Kina, Sydkorea og Japan.
Læs mere om den franske kulturindsats og dens indhold.Læs mere om Det Internationale Kulturpanels strategi.

Yderligere oplysninger:

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16