Dansk mesterværk genåbner i New York

FNs generalsekretær Ban Ki-moon indvier i dag den renoverede Formynderskabsrådssalen i FN. Salen blev indrettet af den danske arkitekt Finn Juhl i 1952 og har siden 2010 været lukket for at undergå en gennemgribende restaurering og modernisering.

Interiør Finn Juhl-salen. Foto: Kulturstyrelsen

Kulturministeriet og Udenrigs-ministeriet har samarbejdet tæt med FN om at genskabe salen i overensstemmelse med Finn Juhls oprindelige tanker. Samtidig er salen fornyet med en række møbler tegnet specifikt til rummet af den danske designduo Kasper Salto og Thomas Sigsgaard. 

Salen står nu igen som et dansk arkitektonisk mesterværk, der lader FN’s mange brugere og besøgende opleve det bedste af dansk arkitektur og møbeldesign. Samtidig er salen et billede på danske værdier i FN: bæredygtigt design skabt med et demokratisk formål for øje.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Finn Juhl skabte for over 60 år siden en enestående indretning af Formynderskabsrådssalen i FN. I dag kan vi nu opleve en sal, der rummer det bedste fra Juhls indretning i kombination med nyt dansk design. Indretningen er resultatet af et unikt samarbejde mellem Danmark og FN og bygger på bæredygtigt design med et demokratisk formål for øje. Jeg håber, at FN's mange brugere og besøgende vil glæde sig over den i mange år fremover.”

Ved åbningen taler både FN’s generalsekretær Ban Ki-moon, H.K.H. Kronprinsesse Mary, udviklingsminister Christian Friis Bach og direktør i Kulturstyrelsen Anne Mette Rahbæk. 

Restaureringen af Formynderskabsrådssalen er sket med støtte fra Kulturministeriet, Udenrigsministeriet og Realdania. Statens Kunstfonds Udvalg for Kunsthåndværk og Design stod bag en konkurrence om nye møbler til salen.

Læs mere og se mange flere billeder på Kulturstyrelsens hjemmeside 

Yderligere oplysninger

Konsulent i Kulturstyrelsen Sune Blicher, tlf. 30 82 21 71, sub@kulturstyrelsen.dk