Den første bestyrelse for Hovedstadens Teater udpeget

Kulturminister Brian Mikkelsen har udpeget den første bestyrelse for Hovedstadens Teater. Bestyrelsen beskikkes fra den 1. juli 2005, og den nye ordning med Hovedstadens Teater træder i kraft den 1. januar 2006.

Det betyder, at den nye bestyrelse i løbet af efteråret får mulighed for at forberede overgangen til den nye ordning.
 
Den nye ordning betyder, at staten overtager det samlede økonomiske ansvar for Hovedstadens Teater fra den 1. januar 2006. Bestyrelsen får som sin første væsentlige opgave at tage stilling til, hvilke teatre der fremover skal indgå i Hovedstadens Teater.
 
Bestyrelsen er sammensat efter drøftelser med partierne bag den politiske aftale.
Det bliver advokat Christian Scherfig, der som formand skal stå i spidsen for Hovedstadens Teater. Christian Scherfig har en bred erfaring med bestyrelsesarbejde inden for kultur- og medieverdenen, senest som formand for Radio- og tv-nævnet og Folketeatrets bestyrelse. Christian Scherfig fratræder som formand for Folketeatrets bestyrelse i forbindelse med udnævnelsen.
Ministeren har samtidig udpeget adm. direktør i Competence House A/S Mai Buch, som næstformand for bestyrelsen.

Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:

”Partierne bag den politiske aftale om kommunalreformen har været enige om, at Hovedstadens Teater skal have en stærk og handlekraftig bestyrelse med bred repræsentation af økonomiske, ledelsesmæssige og teaterfaglige kompetencer. Jeg synes, vi sammen har fundet frem til et utroligt stærkt hold. Bestyrelsen har nu et klart politisk mandat i ryggen til at lægge en visionær strategi og konkrete planer for en meget væsentlig del af hovedstadens teaterliv. Jeg er sikker på at bestyrelsen kan leve op til vores forventninger og glæder mig til det fremtidige samarbejde.”
 
Foruden Christian Scherfig og Mai Buch har ministeren udpeget følgende medlemmer af bestyrelsen: adm. direktør i Thura Film A/S Michael Obel, instruktør m.m. Nikolaj Cederholm, skuespiller Nastja Arcel og leder af skuespillerskolen ved Århus Teater Eva Jørgensen. 

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 33 92 35 98, mobiltlf. 24 69 64 35
Kontorchef Jane Johansen Pade, tlf. 33 92 35 66, mobiltlf. 24 69 64 26