"Der er et nyt yndigt land"

Hvad sker der med den enkeltes personlighed og identitet, når man må forlade sit fædreland og flytte til et nyt land med en helt anden kultur?

Kulturminister Uffe Elbæk taler ved åbning af udstillingen

Hvordan forenes den gamle kultur med kulturen i det nye yndige land? Det giver nydanskere fra Kolding et bud på gennem Trapholts kunst i udstillingen "Der er et nyt yndigt land", som åbnes af kulturminister Uffe Elbæk fredag d. 24. februar 2012.

Kulturens Kalejdoskop

"Der er et nyt yndigt land" er den anden udstilling i Trapholts formidlingsprojekt Kulturens Kalejdoskop, hvor kunstmuseet har inviteret en række nydanskere til at fortælle om deres hverdag, liv, ønsker og drømme gennem museets kunstværker. 

Tre folkeskolelærere fra Kolding med rødder i Bosnien, Libanon/Palæstina og Grønland har været på opdagelse i Trapholts kunstsamling og fundet værker, der illustrerer deres liv i Danmark. På trods af de tre læreres forskellige kulturelle baggrunde bliver Trapholts malerier et fælles udgangspunkt for deres individuelle og kollektive fortællinger om rejsen til det nye yndige land ved navn Danmark.

Læs nyhed om udstillingen på Trapholt.dk

Se indslag fra arrangementet på TV Syd

Projektet er støttet af Kulturstyrelsen og Social- og Integrationsministeriet.