Dessertfortællinger, uglebørn og bøger i Nordbyens vaskekældre

Kulturminister Marianne Jelved besøger Nordbyen i Randers, som er udvalgt som en af de 12 kommuner, der lige nu dyster om at blive Danmarks bedste læsekommune.

Siden foråret har Nordbyen i Randers dannet ramme om en lang række læseinitiativer, som Bysekretariatet og Randers Bibliotek står for. I Jennumparkens fritidshjem har børnene hver uge fortalt om en god oplevelse, de har haft med en bog. I Beboerhuset har der været læseklubber, forfatterarrangementer og fællesspisning med oplæsning og beboerne er blevet mødt med gode læseoplevelser i form af gratis bøger i bydelens vaskekældre, ved grillen og i rullende pop up-biblioteker.

Mandag 15. december 2014 kommer kulturminister Marianne Jelved Randers for at besøge Nordbyen Læser, der er Randers Kommunes bidrag til kulturministerens landsdækkende kampagne Danmark Læser, som skal få flere til at læse mere.

Kulturminister Marianne Jelved siger:
”Litteraturen rykker os tættere sammen. Når vi læser sammen og diskuterer en roman, hører vi andres oplevelser og meninger. Vi får en fælles referenceramme. Det fællesskab er en stor del af Nordbyen Læser, hvor det er lykkedes på forskellige måder at få litteraturen ind i beboernes hverdag og skabt mulighed for at kunne mødes om læsning”.

Fakta om Danmark Læser

Kulturminister Marianne Jelved har afsat 20 mio. kr. over fire år til kampagnen Danmark Læser, der skal få flere til at læse skønlitteratur. Undersøgelser viser, at 40 procent af danskerne enten aldrig eller sjældent læser skønlitteratur.

Kampagnen indeholder blandt andet en konkurrence mellem 12 udvalgte kommuner – herunder Randers – der dyster om, hvem der kan finde på de mest kreative og spændende tiltag til at få flere til at læse. Ud over det har 13 af de kommuner, der ikke blev valgt som modelkommuner, valgt at gå videre med deres projekter, selv om de ikke har fået støtte til dem gennem Danmark Læser.

Læs mere om Danmark Læser

100.000 bøger skal deles ud

På Shakespeares fødselsdag 23. april 2015 bliver der, som led i kampagnen, delt 100.000 bøger ud over hele Danmark, i Grønland og på Færøerne. Vil du gerne være med til at dele bøgerne ud, kan du melde dig som boguddeler på www.danmarklæser.dk. Boguddelere får udleveret en kasse med 25 bøger, som de skal forære til mennesker i deres omgangskreds, der ikke er hyppige læsere.

Meld dig som boguddeler

Yderligere oplysninger

Iben Christiane Bach, formidlingskonsulent på Randers Bibliotek, ib@remove-this.randersbib.dk, tlf. 87 10 68 66

Kulturministeriets pressetelefon, tlf. 22 76 51 16