Det Danske Filmstudie solgt

Folketingets Finansudvalg har i dag den 10. marts 2005 godkendt salget af Det Danske Filmstudie. Køberen er Angel Studio A/S. Bag selskabet står Mogens Glad og Poul Erik Lindeborg, der også ejer det danske produktionsselskab Angel Film.

 

Filmstudiet er solgt til 6, 25 mio. kr., og Angel overtager studiet allerede 1. april 2005.

Det Danske Filmstudie har været i statens eje siden 1972, men har gennem de seneste 7 år givet underskud. Derfor traf Kulturministeriet sidste år en beslutning om at udbyde Filmstudiet til salg. Kulturministeriet har stillet som betingelse for salget, at Filmstudiet også fremover danner rammen om produktion af film og tv, og at de nye ejere ønsker at sikre, at andre producenter fortsat kan benytte studiet.

Kulturminister Brian Mikkelsen glæder sig over, at det er lykkedes at finde de rette købere til Filmstudiet, og udtaler:

”Med salget af Det Danske Filmstudie til Angel har vi sikret, at der fortsat bliver produceret film og tv i Lyngby – og at mange forskellige filmfolk fremover kan bruge studierne. Det vil forhåbentlig blive til gavn for de unge og nyetablerede instruktører og producenter.”

Yderligere oplysninger:

Afdelingschef Steen Kyed, tlf. 33 92 98 21