Det nye skuespilhus præmieres af Hovedstadens Forskønnelse

Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse har tildelt det nye Skuespilhus på havnefronten i København diplom for husets arkitektoniske udtryk og den velvalgte beliggenhed.

I sin begrundelsen skriver Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse om Skuespil-huset, at det ”drager fuld nytte af sin beliggenhed ud til havneløbet med et stort brodæk, som inden længe vil blive et meget populært, nyt sted i Indre By og således bidrager til at aktivisere dette tidligere lidt stille hjørne”.
 
Skuespilhuset er tegnet af Lundgaard og Tranberg Arkitektfirma A/S, der vandt arkitektkonkurrencen i 2002 blandt over 300 indkomne forslag fra hele verden. Huset ligger på Kvæsthusbroen i den indre del af Københavns Havn og rummer tre scener med i alt ca. 950 siddepladser samt restaurant og café. Fra de offentligt tilgængelige ”dæk” omkring bygningen er der direkte udsyn til resten af havneområdet.
 
Byggeriet gik i gang oktober 2004, og det nye Skuespilhuset slår dørene op for publikum midt i februar 2008.
 
Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:
”Jeg er glad for, at hele Danmark nu får et spændende og moderne Skuespilhus. Anerkendelsen fra Hovedstadens Forskønnelse er meget velfortjent. Skuespilhuset ligger spektakulært på havnefronten men er samtidig placeret diskret i bybilledet og spiller fint sammen med dets omgivelser. Og indretningen er dristig og elegant men samtidig også funktionel. Desuden glæder det mig også, at byggeriet er blevet færdigt til tiden.”
 
Yderligere oplysninger:
Pressekoordinator Anders K. Sørensen, Det Kongelige Teater, tlf.: 33 69 69 82
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 35 98