Direktør forlader Charlottenborg

Kulturministeriet har i dag taget skridt til at afskedige direktør Bo Nilsson fra stillingen som direktør for Kunsthal Charlottenborg.

Afskedigelsen sker på baggrund af, at Kunsthal Charlottenborgs bestyrelse samlet har meddelt Kulturministeriet, at bestyrelsen ikke ser mulighed for, at samarbejdet med Bo Nilsson kan fortsætte. Derudover skal afskedigelsen bl.a. ses på baggrund af Kunsthal Charlottenborgs økonomiske situation. På grund af manglende økonomisk styring tegner Charlottenborg til at give et underskud på 3,2 mio. kr. i 2008, hvilket svarer til 34 % af årets bevilling. 

Kulturminister Carina Christensen udtaler:

"Jeg finder det overordentligt utilfredsstillende, at en så alvorlig situation er opstået for Charlottenborg. Nu må der omgående ryddes op. Jeg tror stadig på visionen om Charlottenborg som international kunsthal. Stedet har et kæmpestort potentiale, og København har brug for det. Lige her og nu drejer det sig om at få rettet op på Charlottenborgs økonomi og få institutionen i gang igen. Den proces vil Kulturministeriet naturligvis fuldt ud støtte og bakke op på alle måder.”

Yderligere oplysninger:

Afdelingschef Jesper Hermansen, tlf.: 33 92 35 18
Pressemedarbejder Karen Dyssel, tlf.: 33 92 29 92