Dyne-Larsen vinder idrætspris

Lars Larsen blev ved DR’s sportsgalla-show ’Sport 2019’ mindet og kåret som vinder af ’Kulturministerens Parasportspris’ 2019. I 30 år har JYSK sponsoreret Parasport Danmark og været en trofast støtte af parasporten.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Lars Larsen var en vaskeægte ildsjæl, som med en insisterende og trofast indsats har støttet og løftet parasporten i 30 år. Lars Larsen var en forgangsmand, og det mangeårige sponsorat har været til stor gavn for parasportens udvikling. Jeg håber, at kåringen af Lars Larsen som vinder af Kulturministerens Parasportspris kan inspirere og motivere – for bag de sportslige resultater står ildsjæle, som gør en uundværlig indsats.” 

Mere end en forretningsmand

De fleste danskere kendte Lars Larsen som manden, der igennem mange år havde gode tilbud på dyner til danskerne. Lars Larsen var dog ikke alene en driftig forretningsmand, men også en loyal støtter af parasporten og igennem 30 år sponsor for Parasport Danmark. 

Kort om prisen

’Kulturministerens Parasportspris’ er en hyldest til en ildsjæl, en paraatlet, en organisation eller andre, som har gjort en ekstraordinær indsats for dansk handicapidræt. Prisen blev oprettet som ’Kulturministerens Handicapidrætspris’ og er blevet uddelt siden 2010. Med hæderen følger 100.000 kroner.

Kulturminister Joy Mogensen overrakte prisen til Lars Larsens enke, Kris Brunsborg i fællesskab med sidste års vinder af parasportprisen, Anders Berenth (vinder af VM-sølvmedalje i hockey i elektrisk kørestol), ved DR’s sportsgalla-show ’Sport 2019’ den 4. januar, der blev afholdt i Jyske Bank Boxen i Herning. 

De nominerede til prisen i år er udvalgt af daværende fungerende kulturminister Rasmus Prehn. 

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16