Efterårsferie for eventyrlystne

Fyr kanonen af, find guld og hug en statue! Efterårsferien byder på masser af spændende oplevelser for børn på de danske slotte og seværdigheder.

Kongernes Lapidarium

På rejse gennem en forstenet verden

Se, hvordan en statue bliver til, når stenhuggeren tryller figurer med hud og hår frem af de rå og ubehandlede stenblokke. Bagefter går turen gennem den gamle bygning, der gemmer på 20 ton fortællinger om guder, konger og sågar bønder og fiskere. I børneværkstedet kan du hugge din egen statue. Husk varmt tøj, som er egnet til at arbejde med sten og ler.

Tidspunkt: 13., 15. og 17. oktober, omvisninger kl. 12.00, 13.00 og 14.00.

Læs mere på Kongernes Lapidariums hjemmeside

Christiansborg Slot

Hør historien om Christian 7.s barske barndom

Den unge prins Christian skal i 1766 ud på slottets balkon og proklameres som Christian 7., den nye danske konge. Men prinsen vil ikke ud på balkonen, han vil hellere stikke af og være skuespiller – ikke konge! Den dramatiserede fortælling varer 45 minutter.

Tidspunkt: 11.-19. oktober kl. 11, 12 og 13.

Vejen til Guldet - Kongen og Alkymisten

Lær om alkymister og deres jagt på guld gennem udstilling og mystisk skattejagt i Ruinerne under Christiansborg Slot i efterårsferien.

Tidspunkt: 11.-19. oktober kl. 10-17.

Omvisninger for børn i De Kongelige Stalde på Christiansborg Slot

Besøg De Kongelige Stalde, hvor du kan høre om de kongelige hestes arbejdsopgaver og om alle forberedelserne, der er i gang før de store kongelige fester. Hestene og deres udstyr bliver grundigt vasket og pudset – alt skal være perfekt, inden de trækker Dronningens karet.

Tidspunkt: 11.-19. oktober kl. 14.00 & 15.00.

Læs mere på Christiansborg Slots hjemmeside

Kronborg Slot

Fyr kanonen af på Kronborg!

I efterårsferien kan du hver dag opleve braget fra Kronborgs kanoner. Gå med soldaten ned i kasematterne og hør, hvordan du kan hjælpe med at forsvare slottet. Oppe på slottet viser Frederik 2.s hofmesterinde rundt, lige inden der skal være fest, og med et skattekort i hånden kan du selv finde Kronborgs skatte. Kom gerne udklædt som prinsesse eller soldat.

Tidspunkt: 11.-19. oktober kl. 10-16.

Læs mere på Kronborgs hjemmeside