Elisabeth Nøjgaard bliver formand for Forfatterskolen

Kulturministeren har udpeget Elisabeth Nøjgaard til formand for Forfatterskolen. Elisabeth Nøjgaard er direktør for Karen Blixen Museet og tidligere forlagsdirektør for Gyldendal. Hun skal lede Forfatterskolen for perioden 2020-2023 sammen med den øvrige bestyrelse.

Kulturminister Rasmus Prehn siger:

”Forfatterskolen er en vigtig institution, som bidrager til, at vi har et alsidigt og eksperimenterende forfattermiljø i Danmark. Jeg tror på, at Elisabeth Nøjgaard med sin ledererfaring fra kulturlivet og forlagsverdenen er den helt rigtige til at sikre skolens fortsatte udvikling, så vi fortsat får uddannet dygtige, originale og nyskabende danske forfattere.”

Elisabeth Nøjgaard siger: 

”Forfatterskolen har været igennem en turbulent tid. Med Ursula Andkjær Olsen som rektor er der skabt det bedste grundlag for, at skolen nu skriver sig ind i fremtiden, så den fortsat kan være en katalysator for nye, vigtige forfatterstemmer, sådan som der er en fornem historik for. Det glæder jeg mig til at være med til at udvikle sammen med rektor, den øvrige bestyrelse og dem, det hele handler om, forfatterne.”

Om den nye bestyrelsesformand

Elisabeth Nøjgaard er cand.jur. og direktør for Karen Blixen Museet på Rungstedlund. Hun var frem til 2018 koncern- og forlagsdirektør for Gyldendal med ansvar for udgivelsesområdet til det private marked samt direkte salg, herunder gennem Gyldendals bogklubber. Hun har tidligere arbejdet som advokat hos Gorrissen Federspiel. Hun har stort og indgående kendskab til det litterære Danmark. Hun er desuden medlem af Kristeligt Dagblads bestyrelse og formand for den nyetablerede Manuskriptskolen for børnefiktion.

Forfatterskolens bestyrelses sammensætning

Skolens bestyrelse består inklusiv formanden af otte medlemmer. De øvrige medlemmer er: 

Ny-udpegede medlemmer (2020–2023):

  • Peter Stein Larsen, Aalborg Universitet – Genudpeget af Danske Rektorer
  • Tomas Lagermand Lundme – Udpeget af Dansk Forfatterforening
  • Charlotte Jørgensen, Grif Forlag – Udpeget af Danske Forlag
  • Asta Olivia Nordenhof – Genudpeget af lærerstaben 
  • Medlem udpeget af Kulturministeriets rektorer (KUR) (udpeges snarest)

Fortsættende medlemmer:

  • Lars Bukdahl – udpeget af FOFU (Foreningen for Forfatteruddannelse)
  • Martin Bastkjær - udpeget af FOFU 
  • Anders Gamst Skov – elevrepræsentant

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: 22 76 51 16