Ellemarkskolen er vinder af Springfrøprisen 2017

Kulturminister Mette Bock har netop uddelt årets Springfrøpris på 25.000 kroner til elever og lærere fra Ellemarkskolens 7., 8. og 9. klasser.

Årets Springfrøpris går i år til elever fra 7. – 9. klassetrin på Ellemarkskolen i Køge for projektet ”Ælde, Elle – Lad Mig Fortælle” i faget Håndværk og Design.

De fantasifulde elever fra Køge har i undervisningen lavet iPad-holdere i træ og træmosaik - såkaldt intarsia, hvor små træstykker danner billeder og mønstre i overfladen – og kreeret iPad-covers i broderet filt. De fine værker har blandt andet været udstillet på Køge Museum.

Springfrøpriserne uddeles hvert år til eksemplariske og kreative projekter inden for de praktiske og musiske fag i grundskolen.

Kulturminister Mette Bock siger:

"Det er utroligt godt gået af alle de elever, der har vundet årets Springfrøpriser. Elever fra Ellemarkskolen, der har vundet årets 1. præmie, har været dygtige til at håndtere et traditionelt håndværk i en moderne sammenhæng med deres fine iPad-holdere i træ og broderede iPad-covers i filt. Hvis vi skal rykke os som samfund, så skal vi rykke os som mennesker. Det gør vi på alle måder i mødet med kunsten og kulturen, og det uanset om vi kommer fra Kilimanjaro, Køln eller Køge."

Undervisningsminister Merete Riisager siger:

"Stort tillykke til eleverne bag de tre projekter. De har på forbilledlig vis tilegnet sig nye kundskaber indenfor de praktiske, musiske og kunstneriske fag og demonstreret hvilke flotte resultater, der kan komme ud af at bruge sine hænder klogt. Eleverne har både inddraget lokale museer, en kunsthal, designskolen og kunstnere i deres projekter. Det er samarbejde og videndeling, når det er bedst. Jeg håber, at andre skoler vil lade sig inspirere af vinderprojekterne."

Springfrøprisen uddeles hvert år til elever og lærere, der har udviklet eksemplariske undervisningsprojekter i grundskolens praktiske og musiske fag. Projekterne kan for eksempel være musicals, animationer, udstillinger af elevværker eller noget helt fjerde – kun fantasien sætter grænser.

Læs mere om Springfrøprisen

Om årets vindere

1. præmien: Ellemarkskolen

1. præmien på 25.000 kroner går til Ellemarkskolen i Køge Kommune for projektet ”Ælde, Elle – Lad Mig Fortælle” i faget Håndværk og Design. Projektet er et samarbejde mellem Ellemarkskolen, Køge Museum og Køge Ungdomsskole.

Med afsæt i udvalgte genstande fra Køge Museums beklædningssamling har eleverne på forbilledlig vis arbejdet med detaljesnit som markører for fortidens æstetik, og ved hjælp af digital behandling er de omsat til et nutidigt udtryk. De færdige produkter er blevet udstillet side om side med museumsgenstande på Køge Museum i vinterferien.

2. præmien: Præstemoseskolen

2. præmien på 15.000 kroner går til Præstemoseskolen i Hvidovre Kommune for projektet ”Don’t F...ing Lie to Us, Kunst i det Postfaktuelle Samfund”, hvor den almene 8. klasse og specialklasse ved hjælp af kunsten har kommenteret på væsentlige samfundsmæssige problemstillinger.

I et eksemplarisk forløb på tværs af fagene dansk, billedkunst og samfundsfag har eleverne i samarbejde med keramiker Michael Jackson og billedkunstner Rose Eken lært at arbejde med gips i store formater. Værkerne er skabt på Danmarks Designskole og efterfølgende udstillet på Kunsthal Charlottenborg i København.

3. præmien: Engdalskolen

3. præmien på 10.000 kroner går til 4. klasser fra Engdalskolen i Brabrand, Aarhus Kommune, for projektet ”Viklebilleder”, hvor 4. årgang i et tværfagligt, innovativt tre uger langt forløb har arbejdet sammen med tekstilkunstner Astrid Skibsted.

Eleverne har i løbet af en spændende arbejdsproces omsat inspiration fra et besøg på ARoS Aarhus Kunstmuseum til såkaldte moodboards (collager) som afsæt for at udarbejde viklebilleder i garn. Projektet er både enkelt, komplekst og anvendeligt for skoler i hele landet.

Pressefotos fra uddelingen af Springfrøprisen 2017 kan downloades til brug for medier umiddelbart efter prisoverrækkelsen. Fotos krediteres Slots- og Kulturstyrelsen.

Download fotos.

Yderligere oplysninger:

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16
Undervisningsministeriets pressetelefon: 22 40 09 30