EMMY er en triumf for hele filmbranchen

Kulturminister Brian Mikkelsen ønsker DR og holdene bag ”Ørnen” og ”Unge Andersen” stort tillykke med tildelingen af en EMMY:

”Begge serier er tv-dramatik på højeste niveau, og priserne er fuldt fortjente,” udtaler han.

Ministeren tilføjer, at priserne ikke blot er en sejr for de to tv-serier men for hele den danske filmbranche.

”Sejrene til ”Ørnen” og ”Unge Andersen” er en synlig kulmination på det solide arbejde, der er blevet foretaget i hele den danske filmbranche og på filmskolen for at løfte dansk film- og tv-dramatik op blandt verdens bedste. Især vil jeg gerne fremhæve det store betydning, som indsatsen på Filminstituttet og Den Danske Filmskole har haft for udviklingen af dansk tv-dramatik.
Derudover fortjener DR også en stor kompliment for med stor dygtighed at have gennemført en stor satsning på dansk tv-dramatik.
Som kulturminister er jeg også personligt glad for priserne til de danske serier, fordi jeg ser dem som en bekræftelse på, at regeringens satsning på de kunstneriske uddannelser og de store bevillinger til filmområdet har bragt konkrete resultater med sig. Vores fokus på filmbranchen har været med til at frigøre det potentiale, der nu for fjerde gang manifesterer sig i EMMY-priser.”

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf: 3392 3598