Eremitageslottet åbnes for offentligheden

D. 18. juni åbner det nyrestaurerede Eremitageslot i Dyrehaven nord for København, og fra 1. juli er det muligt at komme på omvisning i det lille jagtslot og se det fantastiske interiør og få historierne om ”elevatorbordet” og kongernes vilde jagter. Der er et begrænset antal billetter.

Eremitageslottet blev opført af hofbygmester Laurids Thurah for den byggeglade Christian 6. og er i dag et fantastisk velbevaret eksempel på senbarokken og den tidligste rokoko i Danmark. Nu har Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme restaureret slottets pragtrum, så stemningen fra deres oprindelige udseende i 1736 er genskabt. 

Kongen helt privat

Slottet har sit navn efter elevatorbordet, en såkaldt taffelmaskine, der tillod det kongelige selskab at spise i ensomhed – ”en ermitage”. Bordet kunne på mirakuløs vis sende mad og drikke fra køkkenet op i spisesalen på første sal. På den måde kunne kongen og hans nærmeste spise i fred for de ellers allestedsnærværende tjenestefolk. I dag er kun navnet tilbage – elevatorbordet blev fjernet efter 30 år i 1700-tallet. Men slottet bruges stadigvæk af den kongelige familie til jagtfrokoster. 

Sådan kommer du med på en omvisning

Da slottets rum er meget skrøbelige, er der kun adgang til slottet i forbindelse med omvisninger. Fra slottets officielle åbningsdag d. 18. juni vil det være muligt at bestille billet til en af slottets faste omvisninger på slottets hjemmeside. 

Omvisningerne finder sted fra 1. juli og til og med efterårsferien. Alle billetter skal købes på forhånd; det er ikke muligt at købe billetter på slottet. 

Yderligere information om billetbestilling og tidspunkter annonceres på Eremitageslottets hjemmeside  

Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme har gennemført restaureringen af Eremitageslottet fra 2011-2013 med bistand fra bl.a. Fogh og Følner Arkitekter A/S og Nationalmuseets Bevaringsafdeling. Augustinus Fonden har støttet projektet økonomisk.