EU blæser til kamp mod billetrobotterne

I EU er der nu vedtaget nye regler om modernisering og bedre håndhævelse af EU's forbrugerbeskyttelsesregler. Reglerne omfatter bl.a. et forbud mod videresalg af billetter, som er erhvervet ved brug af såkaldte billetrobotter.

De nye EU-regler gør det vanskeligere for internationale billetdistributører at gennemsøge medlemsstaternes nationale markeder for attraktive billetter og derefter sælge dem til overpris. Derved supplerer de nye EU-regler den danske lovgivning, som forbyder ethvert salg af billetter til kultur- og idrætsbegivenheder til overpris.

Kulturminister Rasmus Prehn siger:

”Det er godt nyt for os forbrugere. For når internationale billethajer går i gang for at tjene penge, går det ud over alle os, der elsker at gå til koncerter, festivaler og fodboldkampe! Derfor er det vigtigt, at EU kommer på banen og melder sig ind i kampen mod billetrobotterne – ikke mindst for at sikre en lige adgang til kultur- og idrætsbegivenheder.”

Baggrund om de nye EU-regler

Med de nye regler har EU for første gang fastsat fælles minimumsstandarder på tværs af medlemsstaterne for videresalg af billetter til kultur- og idrætsbegivenheder.

De nye EU-regler forbyder billetformidlere at videresælge billetter til kultur- og idrætsarrangementer, som er erhvervet med hjælp fra computersoftware - såkaldte billetrobotter - der lader køberen omgå billetportalers eventuelle regler om, hvor mange billetter man må købe per person. Reglerne er en del af en omfattende modernisering af en række centrale forbrugerbeskyttelsesregler, som er blevet gennemført som led i bedre håndhævelse og modernisering af EU’s forbrugerbeskyttelsesregler.

Direktivet styrker i det hele taget forbrugerrettighederne på en række punkter og øger gennemsigtigheden for brugere af digitale tjenester. Læs erhvervsministeriets nyhed.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16