EU-statsstøttesag om TV 2-finansiering

Arbejdet med at omdanne TV 2 til et statsligt aktieselskab med henblik på hurtig privatisering bliver ikke umiddelbart ændret efter EU-Kommissionens beslutning om at undersøge den offentlige finansiering af TV 2 i forhold til mulig ulovlig statsstøtte.

Det siger kulturminister Brian Mikkelsen i en kommentar til EU-Kommissionens beslutning om at foretage en undersøgelse af den offentlige finansiering af TV 2. EU-Kommissionen udsendte i går en pressemeddelelse om undersøgelsen og konstaterer bl.a., at de foreløbige undersøgelser viser en overkompensation fra den danske stat til TV 2's virke som public service-virksomhed på 87,8 mio. euro (svarende til godt 650 mio. kr.). Ifølge EU-Kommissionen er der tegn på, at TV 2 har brugt overkompensationen til at holde sine reklamepriser kunstigt nede.

Kulturminister Brian Mikkelsen har endnu ikke fået åbningsskrivelsen fra EU-Kommissionen og vil ikke udtale sig om undersøgelsens konkrete indhold. Han glæder sig dog over, at EU-Kommissionen tidligere har tilkendegivet, at en undersøgelse foretages så hurtigt som muligt, så den ikke forsinker planerne for TV 2.

"Som sagen er oplyst gennem Kommissionens pressemeddelelse, er det min opfattelse, at den klart understøtter regeringens ønske om at privatisere TV 2 og lade stationen operere på det frie marked. Den blandingsfinansiering, som TV 2 hidtil har levet af, er ikke hensigtsmæssig. Derfor fortsætter vi naturligvis med at gennemføre planerne om at omdanne TV 2 til et statsligt aktieselskab med henblik på privatisering. Skulle Kommissionens undersøgelse føre til et krav om tilbagebetaling af ulovlig statsstøtte, vil regeringen søge at sikre, at det ikke kommer til at belaste en fremtidig køber af TV 2," siger Brian Mikkelsen.

Ministeren har ikke yderligere kommentarer, før resultaterne foreligger.

Yderligere oplysninger:

Jakob Høyer, pressechef i Kulturministeriet, 3392 3598
Karoline Prien Kjeldsen, departementschef i Kulturministeriet, 3392 3529