Fælles erklæring fra europæiske sportsministre om bekæmpelse af doping

I dag udsender 20 landes sportsministre en fælles erklæring, som støtter WADA, World Anti-Doping Agency, i arbejdet med at bekæmpe doping.

Erklæringen kommer som opfølgning på den uafhængige rapport om organiseret snyd med doping, som blev offentliggjort i sidste uge.

Erklæringen henviser til UNESCO’s internationale konvention mod doping i idræt, der er undertegnet af 183 stater og som bl.a. forpligter staterne til at efterleve WADA’s kodeks, og idrættens organisationer opfordres til at anvende de regler, de har til rådighed, for at for at sikre dopingfri idræt. 

Erklæringen sender et klart signal om, at landene ønsker en ren sport, og at der støttes op om det store antal atleter, som dyrker deres sport uden forbudte præstationsfremmende metoder.

Kulturminister Bertel Haarder siger:

”Jeg er meget tilfreds med, at en lang række lande i Europa er enige i at stå sammen og bakke op om, at vi ikke kan acceptere doping i idræt.”

”Det hører ingen steder hjemme at snyde sig til resultater. Det er krænkende for idrætten og usportsligt over for konkurrenterne. Endnu mere usmageligt er det, når en nation ligefrem organiserer snyd. Derfor er det så vigtigt for mig at understrege, at det ikke kan accepteres, og at vi fra Europas side går aktivt ind i kampen for dopingfri idræt.”

De 20 lande, der står bag erklæringen, er følgende: Belgien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Irland, Kroatien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Slovenien, Sverige, Storbritannien, Tjekkiet og Østrig.

Den 10. januar 2017 meddelte Island sin støtte til erklæringen. 

Yderligere information

Kulturministeriets pressetelefon, tlf. 22 76 51 16

 

*Pressemeddelesen er blevet revideret den 20/01-2017, efter at Island også meddelte sin støtte til erklæringen.