FIFA kommer WADA i møde

Der er sket markante fremskridt i den årelange strid mellem verdensfodboldforbundet FIFA og anti-dopingorganisationen WADA. Det står klart efter det nyligt overståede WADA-møde, hvor det kom frem, at FIFA på afgørende punkter er kommet WADA i møde.

WADA og FIFA har ligget i strid, fordi FIFAs sanktionsregler over for dopingsyndere efter WADAs vurdering ikke har været i overensstemmelse med WADAs regler.  Men på WADA-mødet blev det oplyst, at FIFA på sin nyligt overståede kongres gav markante indrømmelser til WADA. FIFA har blandt andet accepteret, at dopingsyndere som udgangspunkt skal have livsvarig udelukkelse ved deres anden forseelse. Og verdensfodboldforbundet har også accepteret, at WADA kan indklage sager til den international sportsdomstol, CAS.

FIFA mener, at organisationen nu er i fuld overensstemmelse med WADAs kodeks.
WADA har bedt CAS om at foretage en vurdering af FIFAs udmeldinger. Når vurderingen foreligger, vil WADA tage stilling til, om FIFA er i fuld overensstemmelse med WADAs kodeks, eller om der stadig mangler en smule.

Brian Mikkelsen udtaler:

”Jeg er glad for de markante indrømmelser, som FIFA har foretaget. De viser, at det pres, som WADA og de europæiske regeringer har lagt på FIFA, har hjulpet. Og det bringer den årelange strid mellem WADA og FIFA tæt på sin afslutning. Det er gode nyheder for alle, der sympatiserer med den internationale kamp mod doping.”

Vedrørende Lance Armstrong-sagen blev det på WADA-mødet bekræftet, at organisationens ledelse er enige om, at det endnu er for tidligt at drage konklusioner i sagen. Der er stadig alt for mange uafklarede spørgsmål. WADA vil i den kommende trid udarbejde svar på en række spørgsmål, som man har modtaget fra den internationale cykelunion, UCI.

Yderligere kommentarer:

Kontorchef Peter Schønning, tlf: 3392 3568
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf: 3392 3598