Filmbranchens nye digitale virkelighed

Kulturministeren inviterer til det fjerde Kultur på Kanten-arrangement for at debattere kunstneres nye digitale muligheder.

"Del eller Dø!" – det er ifølge nogle kommentatorer udfordringen for udøvende kunstnere i en moderne digital verden, hvor brugerne deler, ”liker” og ikke mindst forventer at kunne tilgå kunst, musik, film og værker som aldrig før. Brugere streamer musik, film og tv på nye tjenester og deler kunst, fotografi, design og mode. Alt imens raser debatten om rettigheder, forretningsmodeller og indtjening. Hvad mener kunstnerne – forfatterne, instruktørerne og musikerne selv – og hvad findes der af gangbare forretningsmodeller? Hvad siger brancherne, og hvad forventer brugerne? Hvordan vender man de digitale udfordringer til en kreativ fordel?

På den fjerde Kultur på Kanten-debataften fortsætter vi denne diskussion. Ministeren vil sammen med nogle af filmbranchens aktører tale om de nye distributions- og produktionsforhold, platforme, streamingtjenester og brugere. Vi skal undersøge, om filmbranchen kan lære noget af musikbranchens sidste 10 års arbejde med at indrette sig til det digitale marked, og hvordan dansk film kan udvikle sig fremover i både et dansk og internationalt perspektiv.

Program:

     

  • Kl. 19:00-19:10: Velkommen ved kulturminister Uffe Elbæk
  • Kl. 19:10-20:00: Paneldebat med kulturkonsulent Jesper Bay, producent for Copenhagen Bombay Sarita Christensen og instruktør Michael Noer
  • Kl. 20:00-20:20: Pause og band 'Ice Cream Cathedral'
  • Kl. 20:20 - 21:15: Paneldebat fortsætter samt debat med salen
  • Kl. 21:15-21.30: Afslutning af debat. Visning af animationsfilm ved studerende William Reynish
  • Kl. 21:30-22:00: 'Ice Cream Cathedral' spiller og der er tid til networking.
  •  

Hvornår:

Onsdag den 21. november kl. 19-22

Hvor:

Den Danske Filmskole
Theodor Christensens Plads 1
1437 København

Tilmelding:

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding senest mandag d. 19. november via tilmeldingsblanketten, som du kan finde enten ved nedenstående link eller via vores facebookgruppe ”Kulturministeriets Begivenheder”. Pladser bliver fordelt efter først til mølle-princippet. Arrangementet live-streames her på Kulturministeriets side.

Tilmeld dig

”Kultur på Kanten” er Kulturministerens debataftener, som samler kulturinteresserede gæster til en åbenhjertig idéudveksling om kultur og samfund. Få mere information om paneldeltagerne og tilmelding her:

Læs mere om Kultur på Kanten 

Yderligere oplysninger:

Kampagnerådgiver Mette Bom
Kulturministeriet, tlf.: 41 39 39 16