Finn Schumacker ny rektor for Det Jyske Musikkonservatorium

Kulturminister Brian Mikkelsen har i dag udnævnt direktør for Helsingborgs Symfoniorkester og Koncerthus, Finn Schumacker, som ny rektor på Det Jyske Musikkonservatorium. Finn Schumacker tiltræder stillingen snarest muligt.

Finn Schumacker (43 år) har en bred erfaring som musiker ved bl.a. Fynske Livregiments Musikkorps i Odense, som medlem af Bayerisches Staatsorchester, Nationaltheater, München og som underviser ved en række clinics og masterclasses, bl.a. i Japan, USA, Tyskland, Østrig og Italien. Finn Schumacker har desuden en bred ledelsesmæssig erfaring fra stillingen som musikchef for Aalborg Symfoniorkester og fra stillingen som direktør for Helsingborgs Symfoniorkester og Koncerthus.

Finn Schumacker har siden 1999 været formand for Kulturministeriets uddannelsesråd for Musikkonservatorierne.

"Jeg er meget glad for at kunne udnævne Finn Schumacker som rektor for Det Jyske Musikkonservatorium. Jeg er overbevist om, at Finn Schumacker har de faglige kvaliteter og egenskaber der skal til for at føre de store opgaver, som konservatoriet står over for, ud i livet. Ikke mindst udmøntningen af den politiske flerårsaftale stiller store krav til den nye rektor," udtaler kulturminister Brian Mikkelsen.

Yderligere oplysninger:

Charlotte Wilhelmsen, kontorchef i Kulturministeriet, tlf.:  33 92 35 44
Finn Schumacker, ny rektor for Det Jyske Musikkonservatorium, tlf.: 0046 4210 4271