Fire hjørnesten i Læselysts nye kampagneform

Den populære Læselyst-kampagne går nu ind i sit fjerde år 2006-2007 med en kampagneplan, der er bygget op omkring fire hjørnesten.

Kampagnen har også i år nogle markante fyrtårnsprojekter bl.a.: 

     

  • Orla-prisen, hvor børn og unge over hele landet deltager i udvælgelsen af fem-seks værker til lancering og præmiering i en direkte udsendelse på DR i foråret 2007.
  • DM i højtlæsning for børn i 6. klasse – en turnering, der starter på de enkelte skoler og afsluttes med en landskonkurrence.

Styregruppen bag Læselyst-kampagnen vil lade forskere nærstudere tre succesfulde Læselyst-projekter for at undersøge, hvordan erfaringerne kan bruges og videreføres. Der er tale om Med lommerne fulde af bøger – en samlet læsestrategi for børn og unge i Odense, Orla-prisen og Forfatterskolen for børn og unge i Brønderslev.
 
Et vigtigt element i den kommende Læselyst-kampagne vil desuden være at distribuere erfaring og viden om de mange projekter til en så bred kreds som muligt. Og slutteligt vil nye lokale Læselyst-projekter spille en central rolle i det kommende års kampagne. Man kan søge om støtte til initiativer hos kampagnens styregruppe, og sidste frist er den 15. november 2006 kl. 16.00.

Brian Mikkelsen udtaler:

"Det er vigtigt, at vi giver glæden ved god litteratur videre til vores børn. Hvis man som barn oplever litteraturens magiske univers, vil man bevare en kærlighed til bøger hele livet. Og netop Læselyst-kampagnen har været med til at stimuleret læselysten hos børn over hele landet.”
 
Kulturministeriet tog initiativ til Læselystkampagnen i 2003, og den blev en øjeblikkelig succes. I 2004 gik Undervisningsministeriet og Ministeriet for Forbruger- og Familieanliggender med i kampagnen. Omdrejningspunktet er at styrke børns læselyst, læseevne og læseglæde gennem en række forskellige læse- og fortælleaktiviteter.

Hent kampagneprogram for perioden 2006 - 2007

Besøg www.laeselyst.nu  

Yderligere oplysninger:

Projektleder Anna Enemark Brandt, tlf: 33 73 33 57
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf: 3392 3598
Biblioteksstyrelsens hjemmeside www.bs.dk