Flere digitale undervisningsmidler på vej

E-museum bringer viden fra museer og science centre ind i undervisningen. Nu udvikles 13 nye digitale undervisningsmaterialer.

Tag din skoleklasse med på en digital opdagelsesrejse i menneskets evolution, eller lad den optræde som virtuelle forskere i jagten på løsningen af mysteriet om grauballemanden..

De to eksempler er hentet fra udviklingen af 16 digitale undervisningsmaterialer, der nu sættes i gang med støtte fra Undervisningsministeriet og Kulturministeriet. Der udvikles således 13 helt nye digitale materialer og gives tilskud til videreudvikling af tre eksisterende materialer.

Materialerne er en del af projektet e-museum, der skal bringe viden fra museer og science centre ind i folkeskolen og ungdomsuddannelsernes undervisning.

”Digitale materialer styrker undervisningen og de unges evner til og muligheder for at klare sig på arbejdsmarkedet. Det er en af regeringens målsætninger, at den danske folkeskole skal være blandt verdens bedste. For at nå det mål skal vi følge med udviklingen og blandt andet prioritere brug af it i undervisningen. Derfor har vi nu bevilget midler til en række nye digitale undervisningsmaterialer. Fremadrettet vil vi som led i folkeskoleudspillet udarbejde en national strategi for anvendelse af it i folkeskolen,” siger undervisningsminister Troels Lund Poulsen.

Kulturminister Per Stig Møller er enig i, at de digitale undervisningsmaterialer er et vigtigt element i undervisningen.

”Museerne rummer en guldgrube af samlinger og viden om kunst, kulturhistorie og natur. Derfor er det meget positivt og vigtigt, at endnu flere børn og unge i deres uddannelse får glæde af museernes vidensressourcer. Og får mulighed for selv at arbejde videre med dem. Museerne har en lang tradition for forskningsbaseret formidling af kulturarv, som er et spændende og perspektivrigt supplement til skolernes undervisning,” siger Per Stig Møller.    

Der gives et tilskud på i alt 8 mio. kr. til udvikling af de 16 digitale undervisningsmaterialer. Når materialerne er færdige, kan de gratis hentes ned fra e-museums hjemmeside, hvor der findes mere end 500 online undervisningsressourcer. En del af materialerne er udviklet med støtte fra projektet e-museum.

E-museum (fakta)

     

  • E-museum er et samarbejdsprojekt mellem Undervisningsministeriet og Kulturministeriet og skal øge mængden og tilgængeligheden af museer og science centres digitale undervisningsmaterialer rettet mod folkeskolen og ungdomsuddannelserne, blandt andet gennem tilskud til udvikling af digitale undervisningsmaterialer.
  • Digitale materialer kan hentes gratis på: www.e-museum.emu.dk.
  •  

Se de støttede projekter på www.kulturarv.dk

For yderligere oplysninger, kontakt:

Undervisningsministeriet: specialkonsulent Jakob Birklund Andersen, tlf.: 33 92 52 35
Kulturministeriet: museumskonsulent Jakob Hansen, tlf. 33 74  51 77