Flere internationale begivenheder til Danmark

Regeringen styrker Danmarks position i kultur- og oplevelsesøkonomien.

En kraftigt forstærket Idrætsfonden Danmark skal bringe store internationale sportsbegivenheder til Danmark. En nyetableret rådgivningsgruppe, EventDenmark, har udviklet nye værktøjer til at hjælpe idéfolk på vej med regeringens initiativer for at få flere begivenheder placeret i Danmark.

Det skal samtidig styrke dansk idræts- og kulturliv og tiltrække flere internationale turister. Eventsatsningen er ét blandt fem større initiativer, som Kulturministeriet og Økonomi- og Erhvervsministeriet i fællesskab har gennemført som led i ”Vækst med vilje”-programmet under overskriften, ”Danmark i kultur- og oplevelsesøkonomien”.

Kulturminister Brian Mikkelsen og økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen:

- En stærk, klar og positiv international profil tiltrækker mennesker og penge til Danmark, og den hjælper med til at sælge danske produkter i udlandet. Vi har derfor valgt at styrke Idrætsfonden Danmark, så vi bedre kan tiltrække store sportsbegivenheder i Danmark. Vi har etableret Event Denmark for at få et sted, hvor idéfolk kan gå hen og få sparring i forbindelse med udvikling af kulturelle events. Det skal styrke Danmarks internationale profil.

Idrætsfonden Danmark styrket: Flere internationale sportsevents på vej
Regeringen har tidoblet sin indsats i Idrætsfonden Danmark, og det har sikret en stærk opbakning fra Team Danmark og Danmarks Idræts-Forbund. Målet er, at Idrætsfonden Danmark nu kan bidrage til at tiltrække endnu flere VM- og EM-arrangementer, at styrke arbejdet med at tiltrække særligt interessante og store internationale sportsevents, og, gennem en ny rådgivningsfunktion, at bistå de mange specialforbund, kommuner og andre aktører.

Event Denmark: Rådgivning til kulturelle eventmagere
2005 bliver takket være fejringen af H.C. Andersens 200 års-fødselsdag et stort event-år i Danmark. For at hjælpe flere og bedre kulturelle events frem i de år, der kommer efter, er der i regi af VisitDenmark etableret Event Denmark, der skal være indgang til en kulturel event i Danmark.

Event Denmark er nu i funktion og er klar til at rådgive initiativtagere. Rådgivningen foregår bl.a. gennem et nyudviklet værktøj i form af en interaktiv webbaseret håndbog for eventmagere, www.eventdenmark.dk

Event Denmark har endvidere nedsat et ekspertpanel, som med forskellige kompetencer inden for eventområdet kan vurdere projektoplæg og give professionel sparring og vejledning for et udviklingsforløb. Endelig arbejder VisitDenmark med at systematisere den internationale markedsføring af større events med turismemæssig interesse.

Pressekontakt:

Kulturministeriet: pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 3392 3598
Økonomi- og Erhvervsministeriet: pressechef Annette Juhler Kjær, tlf. 3392 4199/2040 2050, eller pressesekretær Erik Ljunggren, tlf. 3392 3115/4018 4346