Flere nye radiokanaler er på vej

Regeringen og de mediepolitiske ordførere bag den mediepolitiske aftale for 2002-2006 har i dag indgået en tillægsaftale om replanlægning af FM-båndet i Danmark.

Formålet med replanlægningen er at give lytterne flere kanaler at vælge mellem, og dermed flere valgmuligheder og konkurrence på radioområdet til gavn for lytterne. Replanlægningen skal bane vej for etableringen af flere landsdækkende eller næsten landsdækkende sendemuligheder, samt at sikre de kommercielle lokalradioer bedre sendeforhold.

Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:

”Jeg er yderst tilfreds med, at vi er blevet enige om at gennemføre en replanlægning af FM-båndet i Danmark. En replanlægning vil styrke den kommercielle radiobranche og sikre en bredere og bedre konkurrence på radiomarkedet, og den aftale, som vi netop har indgået, vil være med til at belyse, hvordan vi gør det bedst muligt. Vi har et alt for dårligt udnyttet FM-bånd. Nu er det på tide, at vi udnytter det langt bedre.”
 
Replanlægningen skal udføres med anvendelse af såkaldte hollandske principper. Hollandske principper indebærer en tættere pakning af frekvenserne, samt anvendelse af Single Frequency Networks og Near Single Frequency Networks teknikker. Dette er teknikker, der gør det muligt at bruge samme frekvens på nabosendere og nabofrekvenser på nabosendere, og det betyder, at vi får flere frekvenser til rådighed.

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen 33 92 35 98
Kontorchef Lars M. Banke 33 92 28 10
 
Tillægsaftale nr. 4 til medieaftalen for 2002-2006 om replanlægning af frekvensanvendelsen på FM-båndet mv. i pdf