Flere tilskuere til idrætsarrangementer

Der er nu politisk opbakning til, at Superliga-ordningen bliver udbredt til andre udendørs og indendørs idrætsarrangementer med flere end 500 personer. Der vil stadig gælde en række særlige retningslinjer og restriktioner.

Pressemeddelelse
04.09.2020

Aftalen kommer til at gælde for arrangementer inden for både den professionelle idræt og amatøridræt som for eksempel fodbold, håndbold, ishockey, hestesport, badminton og motorsport. Mesterskaber og DBU’s arrangementer er også med i ordningen. 

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Vi skal have mere gang i idrætten i Danmark. Vi bruger de erfaringer, vi har fået fra Superligaen, og udbreder den til andre idrætsbegivenheder. Det er gode nyheder for håndbolden, ishockeyen, speedway, fodbolden, hestesporten og mange andre af de sportsgrene, som normalt tiltrækker et større publikum. 

Der kommer stadig til at være afstandskrav og en begrænsning på 500 i alle sektioner. Vi skal ikke gamble med hinandens sundhed. Men vi er et skridt på vejen i en ansvarlig genåbning af vores samfund." 

Her er den nye aftale

I forlængelse af den politiske aftale den 28. august 2020 er regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Konservative og Alternativet nu enige om yderligere genåbning af større idrætsarrangementer. 

Læs hele aftalen

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16