Fremstød for unge danske arkitekter

A New future for planning – young architects show the way

 

Kulturminister Brian Mikkelsen støtter en række udvalgte unge danske arkitekter, der på den kommende Europæiske Byplanbiennale får lejlighed til at præsentere nye ideer og metoder til planlægning.
 
Målet med arrangementet er at eksponere yngre danske arkitekter overfor et dansk og internationalt publikum af potentielle kunder og kontakter. Biennalen afvikles på Kunstakademiets Arkitektskole i København den 9. til 11. juni. De unge arkitektvirksomheders arbejde kan følges i Masteskurene på Holmen alle tre dage fra kl. 9-18.
 
Kulturministeriet finansierer projektet med 250.000 kr. til henholdsvis en ideshop og en række workshops, der skal eksponere de unge arkitekter for Biennalens deltagere. Støtten skal ses som et led i indsatsen for at styrke fokus på vækstlaget blandt unge danske arkitekter.

Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:

”Byplanbiennalen er en central international begivenhed for planlæggere fra hele Europa og bidrager til at sætte dagsordenen for international arkitektur og planlægning. Dermed er det også en unik mulighed for Danmark og unge danske arkitekter til at præsentere deres arbejde i en international sammenhæng.”

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf.: 33 92 35 98
Specialkonsulent Mikkel Buchter, tlf.: 33 92 98 18
Arkitekt Henrik Valeur, tlf.: 20 66 76 67