Frihedsskulptur mod slaveriet på Jomfruøerne får central placering i København

Skulpturen 'Freedom' får nu en permanent placering foran Eigtveds Pakhus ved Udenrigsministeriet. Skulpturen er skænket i 2017 som gave fra De Amerikanske Jomfruøer til Danmark i anledning af 100-året for overdragelsen af Øerne til USA.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Danmark, repræsenteret ved Museum Vestsjælland, modtog i forbindelse med 100-året for overdragelsen af Jomfruøerne til USA som gave fra Øerne et eksemplar af skulpturen 'Freedom', der i dag også står på alle tre Øer. Skulpturen minder om den kamp, folk på De Amerikanske Jomfruøer måtte kæmpe for deres frihed. Vi bliver nemt altid heltene i vores egen historie, men kun ved at tage hele Danmarks historie på os kan vi for alvor forstå os selv. Derfor skal skulpturen i fremtiden stå foran Eigtveds Pakhus ved Udenrigsministeriet. Det er en smuk og klassisk bygning ved Københavns smukke havn, men samtidig et levn fra en tid, hvor mange måtte betale en høj pris for den rigdom, der blev skabt. Det er et godt sted for 'Freedom' at stå og minde os om, at mennesker ønsker at leve i frihed, og at vi skal huske at vælge den rigtige side i den kamp.”

Baggrund om skulpturen:

Skulpturen 'Freedom' er skabt af billedhugger Bright Bimpong i 1998 og er blevet udstillet på Holbæk Museum, Nationalmuseet og Københavns Rådhus. Den kan frem til 2. april ses på Arbejdermuseet på udstillingen ”Stop Slaveri”.

Skulpturen 'Freedom' vil blive flyttet til Eigtveds Pakhus i løbet af foråret. Her vil der også finde en officiel indvielse sted.

Yderligere oplysninger:

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16