Gladsaxe Bibliotekerne vinder Formidlingsprisen 2017

Kulturminister Mette Bock overrækker i dag Bibliotekernes Formidlingspris til Gladsaxe Bibliotekerne for litteraturlegepladsen i Bibliotekshaven ved Gladsaxe Hovedbibliotek. Prisen gives til det bibliotek, der har været bedst til at formidle sine tilbud til borgerne i det forgangne år.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Gladsaxe Bibliotekerne har med litteraturlegepladsen genopfundet litteraturformidlingen til børn ved at sætte vores rige børnelitteratur i spil på en helt ny måde. Biblioteket har udnyttet et område udenfor, og integreret det flot med børnebiblioteket, så det danner en litteraturlegeplads. Den klassiske og den interaktive litteraturformidling smelter på den måde sammen på forbilledlig vis. Litteraturlegepladsen er desuden et fint samarbejdsprojekt, som har involveret en lang række interessenter, og som både henvender sig til børn, motionister og ældre.”

Bibliotekschef for Gladsaxe Bibliotekerne Jakob Lærkes siger:

”Vi er glade og stolte over, at Kulturministeren har valgt at tildele os denne pris for vores arbejde med læring og litteraturformidling i Bibliotekshaven.

Det har været vores ambition at give børn og børnefamilier mulighed for at møde litteraturen på en anderledes måde, at give børn mulighed for at møde ord og karakterer fra bøgernes verden og at opleve og udforske litteraturen ude i byens rum. Resultatet taler for sig selv, vi glædes, hver gang haven er fuld af legende, lærende, løbende og læsende børn.”

Om Bibliotekernes Formidlingspris

Prisen gives til det bibliotek, der på bedste vis har formået at formidle sine tilbud til borgerne. Prisen har til formål at sætte fokus på bibliotekernes store formidlingsindsats og deres bestræbelser på at gå nye veje for at skabe nye brugere og tilpasse formidlingen til de kendte brugergrupper.

Prisen er på 50.000 kr., og det er kulturministeren, der på baggrund af en indstilling fra et uvildigt fagpanel udpeger vinderen. Prisen gik sidste år til Aalborg Bibliotekerne.

Læs dommerpanelets begrundelse for valget af Gladsaxe Bibliotekerne

Prisen overrækkes mandag den 11. december 2017 kl. 11.00 ved en festlighed på Gladsaxe Hovedbibliotek, Søborg Hovedgade 220, 2860 Søborg. Arrangementet er åbent for alle.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: 22 76 51 16
Konsulent i Slots- og Kulturstyrelsen Signe Thomsen, tlf.: 33 73 33 77