Håndslag på kulturaftale mellem Danmark og Sydkorea

På vegne af kulturminister Mette Bock overrækker erhvervsminister Brian Mikkelsen i nat dansk tid en kulturaftale mellem Danmark og Sydkorea til den sydkoreanske kulturminister Jong-Whan Do. Aftalen er allerede underskrevet af Mette Bock og understreger vigtigheden af de to landes kulturelle samarbejde.

Der er ca. 8000 kilometer mellem Danmark og Sydkorea. Men på trods af den store geografiske afstand har der i de seneste år været en øget interesse for hinandens kulturer, ikke mindst på områder som scenekunst, musik og billedkunst. Det kulturelle samarbejde på tværs af landene bliver nu udbygget med en ny kulturaftale, som blandt andet vil have et særligt fokus på kultursamarbejdet i 2019, hvor 60-året for Danmarks og Sydkoreas diplomatiske relationer markeres.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Kulturaftalen med Sydkorea giver danske kunstnere og institutioner mulighed for at udvikle og styrke samarbejdet med koreanske samarbejdspartnere. Der er flere gode grunde til, at Danmark og Sydkorea i år underskriver en aftale om kultursamarbejde. I 2019 markerer Danmark og Sydkorea 60-året for deres diplomatiske relationer, og gennem kunsten og kulturen får vi nogle unikke muligheder for at fejre vore landes forbindelser. Der er stor interesse for dansk kunst, design og kultur i Sydkorea, og det momentum skal vi udnytte.”

Erhvervsminister Brian Mikkelsen siger:

”Kulturaftalen med Sydkorea bygger oven på vores i forvejen tætte samarbejde inden for industri og teknologi, og det strategiske partnerskab vi indgik med Sydkorea i 2011. At jeg nu skal mødes med den sydkoreanske kulturminister giver gode muligheder for at drøfte endnu mere samarbejde, fx inden for turisme.”

Om kulturaftalen mellem Danmark og Sydkorea

Kulturaftalen baner nu vejen for, at Danmark og Sydkorea kan bygge videre på deres samarbejde. Sydkorea er i 2019 valgt som et særligt indsatsområde i Det Internationale Kulturpanels strategi for 2017-2020. Det Internationale Kulturpanel er et tværministerielt samarbejdsforum bestående af Kulturministeriet, Udenrigsministeriet, og Erhvervsministeriet samt centrale kulturaktører.
Satsningen vil udmønte sig i en række projekter, der spænder bredt inden for bl.a. design og kunsthåndværk, film, børneteater, musik, arkitektur og kulturarv. For eksempel planlægges en udstilling af vikingeskibe i et samarbejde mellem Nationalmuseet i Sydkorea og Danmarks Nationalmuseum. Projekterne henvender sig til både det voksne publikum og børn og unge. En række danske samarbejdspartnere er engagerede i projekterne, blandt andet, Statens Kunstfond, Teatercentrum, DAC, Jazz Danmark og Nationalmuseet.

For yderligere information

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16