Handlingsplan skal trække store idrætsbegivenheder til Danmark

Kulturminister Brian Mikkelsen har i dag offentliggjort regeringens handlingsplan for at trække store idrætsbegivenheder til Danmark.

Planen skal være med til at gøre Danmark attraktiv i kampen om værtskabet til de internationale idrætsbegivenheder. Ifølge planen afsættes der 65 mio. kr. om året i fire år. Det er den største eliteidrætssatsning siden eliteidrætsloven fra 1984.
 
Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:
”Det er en stor og spændende dag for dansk idræt. Vi har fremlagt en handlingsplan, der skal sikre, at Danmark i fremtiden skal danne ramme om store verdensbegivenheder inden for idræt. VM i håndbold, VM i bordtennis, VM i ishockey – nu får Danmark for alvor chancen for at tiltrække de store events. Vi skal bruge de internationale idrætsbegivenheder til at styrke Danmarks internationale synlighed og til at øge kendskabet til de værdier, der kendetegner det danske samfund.
 
Erfaringer fra udlandet viser, at det vækker begejstring i befolkningen og øger den generelle interesse for idræt, når et land er vært for en stor, international sportsturnering. Sådan en begejstring vil jeg gerne være med til at udløse herhjemme. Store sportslige værtskaber styrker fællesskabsfølelsen og den nationale stolthed og indvirker positivt på samfundsøkonomien, ikke mindst i form af øgede turistindtægter. Desuden er jeg ikke i tvivl om, at det også vil virke særdeles inspirerende på vores ungdom, hvis den får mulighed for at opleve den slags store idrætsarrangementer på dansk grund.”
 
Handlingsplanen beskriver fire fokusområder, hvor det er afgørende, at Danmark styrker indsatsen markant. De fire fokusområder er:

     

  • Grundlaget for at tiltrække store idrætsbegivenheder skal være på plads
  • Idrætsfaciliteter på internationalt niveau skal være til stede
  • Idrætsledernes internationale kompetencer skal være i top
  • De danske idrætsudøvere skal være på internationalt niveau.

Handlingsplanen indeholder 14 konkrete initiativer. 
Se handlingsplanen 
 
Yderligere oplysninger:
Afdelingschef Steen Kyed, tlf.: 33 92 98 21
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf.: 33 92 35 98