05/03/2018

Her er de nominerede til årets priser for børne- og ungdomsbøger

Hvem skal skrive sig ind i rækken af prismodtagere som Tove Ditlevsen, Halfdan Rasmussen, Jakob Martin Strid og Kim Fupz Aakeson? Det svar får vi, når kulturminister Mette Bock overrækker Kulturministeriets priser til årets børne- og ungdomsbøger 22. marts. De nominerede er netop fundet.

Både en forfatter og en illustrator skal hædres, når kulturministeren traditionen tro uddeler to priser til de bedste børne- og ungdomsbøger fra det forgangne år. Med hver pris følger 75.000 kroner.

De nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er:

  • Kathrine Assels & Søn: ”Månen er en højttaler”
  • Mette Vedsø: ”Hest, Horse, Pferd, Cheval – LOVE”
  • Jesper Wung-Sung: ”Lillefingeren”
  • Martin Glaz Serup og Mette Marcussen: ”Historien om Daniil Kharms”

De nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er indstillet af et udvalg bestående af Kamilla Slocinska (formand), Anita Brask Rasmussen, Betina Falsing og Søren Fanø.

De nominerede til Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger er:

  • Rasmus Meisler: ”NORD”
  • John Kenn Mortensen: ”Julebestiariet”
  • Kristian Eskild Jensen: ”Og de onde lo – amoralske fabler”

Et udvalg bestående af Søren Assenholt (formand), Marianne Eskebæk Larsen, Caroline Sehested og Kasper Heron Købke har indstillet de nominerede til Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.

Læs udvalgenes begrundelser for de nominerede (link/pdf)

Fakta om Kulturministeriets priser for børne- og ungdomsbøger

I 1954 blev Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger uddelt for første gang. Her gik den blandt andet til Egon Mathiesen for ”Mis med de blå øjne”, der i dag er en børnebogsklassiker. 25 år senere i 1979 kom Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger til.

Se Forfatterprismodtagerne siden 1954

Kulturminister Mette Bock overrækker priserne den 22. marts kl. 15.00 i Kulturministeriet. Pressen er velkommen ved forudgående tilmelding.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16