Her er de tre nominerede til Kulturministerens Parasportspris 2018

Hvert år hylder kulturminister Mette Bock personer eller organisationer, som har gjort en enestående indsats for dansk handicapidræt, og som har bidraget til, at handicapidrætten udvikler sig. Kulturministerens Parasportspris bliver uddelt ved DR’s sportsgalla-show ’Sport 2018’ i begyndelsen af det nye år.

Kulturminister Mette Bock siger:

”I Danmark er der mennesker og organisationer, som hver dag knokler for at skabe de bedst mulige rammer for dansk handicapidræt. Det er et arbejde, som jeg har den dybeste respekt for. De nominerede til Kulturministens Parasportspris har alle på hver deres måde skabt flotte resultater, enten i form af personlige resultater eller ved at skabe succeshistorier for dansk handicapidræt. De fortjener alle sammen en kæmpe hyldest.”

De nominerede til Kulturministerens Parasportspris 2018:

Anders Berenth – Powerchair Hockey spiller (indstillet af Handicapidrættens Videnscenter)

Anders er indstillet, da han i det forgangne år blevet kåret til verdens bedste Powerchair Hockey spiller (hockey i elektrisk kørestol). Som playmaker for det danske landshold var Anders stærkt medvirkende til, at Danmark opnåede en VM-sølvmedalje i Powerchair Hockey. Anders har været engageret i sporten i over 20 år og har ikke kun imponeret med sine evner som atlet. Han har ved siden af sin aktive atletkarriere også ageret træner i klubben ’Orient Red Bulls’, fordi han har ønsket at give så meget som muligt tilbage til den sport, som har givet ham så meget.

Judo Danmark og Mathias Krabholm (indstillet af Danske Handicaporganisationer v. Dansk Blindesamfund)

Judo Danmark og Mathias Krabholm har samarbejdet om at fremme blinde og svagtseendes adgang til at dyrke idræt. Dette er en særlig flot indsats, da det er veldokumenteret, at blinde og stærkt svagtseende har lavere aktivitetsniveau end resten af befolkningen. Mathias Krabholm har markeret sig ved at oprette et judohold på Amager, hvor træningen er tilpasset blinde og svagtseende, og hvor holdet mødes på den nærliggende metrostation før træning. På den måde har han formået at imødekomme de udfordringer, som deltagerne kan have med at komme fra A til B i forbindelse med dyrkning af idræt.

Vejle Kommune (indstillet af både Team Danmark og DIF)

Vejle Kommune har gjort en særlig indsats for at sætte fokus på parasport og har som erklæret mål at blive Danmarks hovedstad for parasport. Kommunen har udvist stor vilje for at sætte handling bag sin store målsætning og har i 2018 søgt om at være værtsby for hele fire store internationale turneringer - EM i parabordtennis, EM i kørestolsrugby, Blue Hors Dressurstævne og EM i goalball. Vejle har dog allerede markeret sig ved blandt andet at afholde VM i parabordtennis i 2016. Den årlige idrætsfestival for psykisk sårbare ’Idrætsfestival for Sindet’ afholdes desuden årligt på Vejle Idrætshøjskole.

Vinderen udråbes til DRs gallashow ’Sport 2018’, som afholdes i Jyske Bank Boxen den 5. januar 2019.

Yderligere informationer

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16