Hillerøds bogbude bringer litteratur ud i socialt boligområde

Kulturminister Marianne Jelved er med, når Hillerød Bibliotek lørdag 13. september sender deres første bogbude ud for at stemme dørklokker i det sociale boligområde Kongevænget. Bogbudene skal udlåne bøger og vække og genvække læselysten hos de 850 beboere ved at hjælpe dem med at finde frem til det helt rigtige læsestof.

Bogbud. Foto: Kulturministeriet/Mette BomBogbudene fra Hillerød Bibliotek har pakket budcyklerne med alt fra krimier og klassikere til One Direction-fanbøger, lydbøger, biografier og digtsamlinger, når de de næste fire måneder bringer litteraturen direkte til dørtrinnet hos beboerne i Kongevænget.


Projektet ’Læsebølgen’ er et af flere læseinitiativer under Hillerød Læser, som er en del af kulturminister Marianne Jelveds landsdækkende læsekampagne Danmark Læser, der skal få flere danskere til at læse skønlitteratur.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Når vi læser, får vi indsigt i forskellige måder at leve livet på. Skønlitteraturen gør os klogere på verden, os selv og hinanden. Ønsket med Danmark Læser er at få flere til at læse, så de får del i den glæde og det fællesskab, som litteraturen giver. For det har alle ret til - også dem, der ikke er født med en bog i hånden. Jeg er derfor glad for at kunne være med til at sende første bogbude ud til beboerne i Kongevænget.”

Fakta om Danmark Læser

Kulturminister Marianne Jelved har afsat 20 millioner kroner over fire år til kampagnen Danmark Læser, der skal få flere til at læse skønlitteratur. Undersøgelser viser, at 40 procent af danskerne enten aldrig eller sjældent læser skønlitteratur.

Initiativet indeholder blandt andet en konkurrence mellem 12 udvalgte kommuner – herunder Hillerød - der dyster om, hvem der kan finde på de mest kreative og spændende tiltag til at få flere til at læse. Ud over det har 13 af de kommuner, der ikke blev valgt som modelkommuner, valgt at gå videre med deres projekter, selv om de ikke har fået støtte til dem gennem Danmark Læser. 

Læs mere om Danmark Læser, dommerkomiteen og modelkommunerne

Følg kampagnen på Facebook

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, tlf. 22 76 51 16