HURTIGT ARBEJDENDE UDVALG OM PROGRAMPROFILEN FOR DEN FJERDE FM-KANAL NEDSAT

Kulturministeren og partierne bag medieaftalen har udpeget det hurtigt arbejdende udvalg, der skal komme med forslag til en moderne, sammenhængende programprofil for den nye FM-kanal.

Kulturminister Per Stig Møller siger:

”Nyheder, kultur- og debatprogrammer skal bære den kommende public service-kanal, der også skal have en bred musikprofil. Med den nye kanal vil lytterne få anderledes public service-programmer af høj kvalitet, fordi nye udbydere vil have friske og anderledes måder at udfylde public service-forpligtelserne på. Jeg vil samtidig gerne slå fast, at det er tanken, at den nye radiokanal skal være et ægte public service-alternativ til bl.a. P1, og at der ikke er tale om en kanal, hvis sendeflade vil blive domineret af popmusik.”
 
Kulturministeren og partierne bag medieaftalen har udpeget følgende personer som medlemmer af udvalget:  

     

  • Mette Davidsen-Nielsen (formand), rådgiver, tidl. programredaktør ved DR og tidl. chef for DR 2

  • Rolf Bagger, forfatter og journalist, tidl. radioanmelder og tidl. medlem af DR´s bestyrelse

  • Mette Bock, cand.scient.pol. og mag.art., tidl. chefredaktør for JydskeVestkysten, tidl. programdirektør ved DR

  • Ole Søndergaard, cand.jur. og HD, direktør for ABC-gruppen

  • Jesper Sehested Lund, direktør for JSL Publications, tidl. bestyrelsesformand for FASTTV, tidl. bestyrelsesformand for Talpa Radio (Radio 100FM), tidl. direktør for TvDanmark, tidl. direktør for The Voice

Kulturminister Per Stig Møller siger:

”Jeg er glad for, at disse fem professionelle og kompetente mediefolk har villet påtage sig opgaven med at komme med oplæg til en moderne og sammenhængende programprofil for den fjerde FM-kanal. Det vil give medieaftalekredsen et godt grundlag for at fastsætte de mere konkrete udbudsvilkår for kanalen efter sommerferien. Jeg har lagt vægt på, at udvalget er bredt sammensat, og at medlemmerne repræsenterer såvel radiofaglig ekspertise og mediemæssig kompetence som bred kulturel indsigt. Jeg ser meget frem til at modtage deres bidrag til den videre proces.”
 
Det hurtigt arbejdende udvalg skal afslutte sit arbejde ultimo august.
 
Se udvalgets kommissorium (pdf)

Yderligere oplysninger

Kommunikationschef Michael Jannerup
Kulturministeriet, tlf.: 24 69 64 21

Afdelingschef Jesper Hermansen
Kulturministeriet, tlf.: 33 92 35 18