Hvad skal erstatte Istedløven?

Har du en idé til, hvad der skal opstilles på Søren Kierkegaards Plads, når Istedløven flytter? Nu har du chancen for at give dit besyv med.

 

På Kulturministeriets hjemmeside er der fra i dag og frem til 1. marts åbnet mulighed for, at alle i hele landet kan komme med forslag til, hvad der i fremtiden kan udsmykke pladsen i stedet for Istedløven.
 
Der lægges op til at, at Istedløvens efterfølger harmonerer med de historiske omgivelser på Søren Kierkegaards Plads. Der kan eksempelvis tages udgangspunkt i eksisterende skulpturer eller værker, der i dag er på magasin eller placeret andre og mindre oplagte offentlige steder.
 
Kulturminister Carina Christensen siger:
”Rigtig mange folk kommer hver dag forbi Søren Kierkegaards Plads. Der findes næppe et bedre vindue til at formidle kunst og kulturarv. Jeg er derfor rigtig glad for at sætte denne proces i gang, og jeg er spændt på at se de mange forslag fra danskerne.
 
Jeg har bedt en række eksperter, med Kunstakademiets Billedkunstskolers forhenværende rektor Else Marie Bukdahl i spidsen, om at vurdere, hvad der skal stå på pladsen. Det vil de gøre på baggrund af de indkomne forslag og egne idéer. På den måde håber jeg, at vi kan finde frem til en værdig efterfølger for Istedløven, der også kan understrege og skabe opmærksomhed om de historiske omgivelser på Søren Kierkegaards Plads.”
 
Istedløvens flytning
Flensborg byråd anmodede i juni måned 2009 den danske stat om, at Istedløven føres tilbage til sin oprindelige placering i Flensborg. Den danske regering har valgt at imødekomme anmodningen, idet Istedløven blev skabt til at stå på Flensborg Gamle Kirkegård.
 
Istedløven flytter i løbet af 2010, og vil i marts måned blive taget ned med henblik på, at Nationalmuseets eksperter kan gennemføre en række nødvendige konserveringsarbejder.
 
Få mere information og giv dit bidrag på Kulturministeriets hjemmeside.
 
Yderligere oplysninger:
Pressechef Martin Skovmand, Kulturministeriet, tlf.: 24 69 64 21.
Specialkonsulent Palle Maurice Jepsen, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 98 13