Hvem løber med Kulturministerens Idrætspris 2016?

Den 5. december uddeles Kulturministerens Idrætspris 2016 i forbindelse med den årlige idrætsreception. Vinderen af prisen bliver fundet blandt 13 indstillede kandidater.

Kulturministerens Idrætspris 2016 vil igen i år blive uddelt ved Kulturministerens Idrætsreception. Idrætsreceptionen er en markering af idrætsudøvernes bidrag til et rigt idrætsliv i Danmark

Der bliver deltagelse af udøverene, som i årets løb har taget medaljer ved OL, PL, VM og EM. Desuden vil idrætsudøvere fra DGI og Dansk Firmaidræt blive inviteret til at deltage i receptionen, da det rige danske idrætsliv skyldes styrken i både elite- og breddeidrætten.

De indstillede til Kulturministerens Idrætspris 2016:

Team Danmark har indstillet følgende tre kandidater til prisen:

 • Bent Fransson
  Træneren bag succesbåden ”Guldfireren”. I næsten ti år, har han sat standarden for roerne, fastholdt og udviklet elitemiljøet, som er baggrunden for ”Guldfirerens” kontinuerlige succes. 
 • Badmintonlandsholdet (herrer)
  Badmintonherrerne formåede som det første ikke-asiatiske hold nogensinde, at vinde VM for badmintonlandshold (Thomas Cup). Resultatet vidner om, at Danmark stadigvæk er i stand til at producere nogle af verdens absolut bedste badmintonspillere. 
 • Sara Slott Petersen
  Har i år skrevet dansk idræts historie med sin olympiske sølvmedalje i 400 meter hæk og sit EM guld i samme disciplin tidligere på året. Sara Slott Petersen har med sine flotte sportslige præstationer vist, at man både kan være studerende, mor OG fastholde en atletikkarriere på allerhøjeste niveau. 

Danmarks Idrætsforbund har indstillet følgende tre kandidater:

 • Mark O. Madsen
  Leverede i år karrierens højdepunkt, da han vandt OL-sølv i græsk-romersk brydning. Mark O. Madsen er et dedikeret idrætsmenneske, også når det handler om at give noget tilbage til foreningslivet og barndomsklubben, Brydeklubben Thor på Falster. Han beskrives som en ildsjæl, der altid stiller op, når lokalområdet har brug for ham. 
 • Arctic Winter Games
  Arctic Winter Games 2016 er Grønlands største event nogensinde, hvor mere end 1200 udenlandske atleter fra hele den arktiske verden deltog. Næsten 1700 frivillige hjalp til ved AWG 2016, hvilket svarer til hver tiende borger i Nuuk. AWG 2016 satte grønlandsk idræt på landkortet. 
 • Skole OL
  I 2016 deltog omkring 30.000 børn fra 1.635 klasser på 446 skoler i Skole OL. Skole OL er et bud på, hvordan mere fysisk aktivitet kan inkorporeres i skoledagen. Arrangementets succes har betydet, at atletikken fremover får følgeskab af flere af DIFs specialforbund, som vil være en del af konceptet. 

DGI har indstillet følgende tre kandidater:

 • Pan Idræt
  Har skabt en moderne storby-forening og udviklet Pan Idræt app’en, der sikrer en fleksibel kom-og-vær-med-tilgang. På kommunikationsområdet har Pan Idræt ligeledes været nytænkende, hvilket bl.a. har resulteret i indgåelsen af et mediepartnerskabe med Out & About.
 • Torben Adolfsen
  Er en sand ildsjæl. Han indstilles for sit store engagement i Ringkøbing Badmintonklub, hvor han har været træner siden han var 17 år. Torben har været bestyrelsesmedlem, formand og kasserer, og har igennem årene øget antallet af ungdomsspillere i klubben samt trænet 706 forskellige ungdomsspillere.
 • Jump4fun
  Har skabt et tilbud til motionsuvante børn i samarbejde med lokale foreninger i 14 kommuner på Sjælland. Jump4fun 2017-mål er at udvide konceptet til også at omfatte Fyn.

Dansk Firmaidrætsforbund har indstillet følgende kandidat:

 • Axel Petersen
  Er indbegrebet af en ildsjæl. Han indstilles for have ydet en ekstraordinær indsats i sin klub og for forbundet som kasserer og tidligere foreningsformand, samt som medlem af Dansk Firmaidrætsforbunds øverste politiske ledelse. 

Dansk Handicap Idræts-Forbund har indstillet følgende kandidat:

 • Dansk Svømmeunion
  Formår at gøre en ekstraordinær indsats for at inkludere para-atleter bl.a. ved at afholde det første mesterskab for parasvømmere, synliggøre parasvømning på unionens hjemmeside samt udbyde parasvømning for alle handicapgrupper.

Kulturministeriets Forskningsudvalg har indstillet følgende kandidat:

 • Bjarne Ibsen
  Er Professor ved Syddansk Universitet, hvor han i næsten 30 år har arbejdet med temaerne civilsamfund og frivilligt arbejde og foreningsliv. Bjarne Ibsens forskning rækker også ud over de danske grænser, og han leder i dag et EU-finansieret projekt, som skal kortlægge og fremme social inklusion og frivillighed i idrætsforeninger i ti europæiske lande. 

Anti Doping Danmark har indstillet følgende kandidat:

 • Dansk Triatlon Forbund
  Er et foregangsforbund i forhold til at sikre en målrettet og struktureret antidopingindsats. Forbundet tager med synlige og aktive holdninger til doping et stort ansvar for kulturen i triatlon på alle niveauer og i alle aldersgrupper. 

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16