Hvem vinder prisen for digital ungekultur?

Fredag 10. april 2015 overrækker kulturministeren 350.000 kr. til en gruppe unge udviklere og iværksættere, der for pengene skal udvikle en ny platform til formidling af ungekultur.

 

45 grupper af unge iværksættere, udviklere og idémænd og kvinder har deltaget i konkurrencen om at lave den bedste digitale platform til formidling af kulturbegivenheder for unge.

En uvildig jury har nu udvalgt fire af de 45 projekter, som går videre til finalen, der bliver afholdt 10. april 2015 på IT-Universitetet i København. De fire grupper har den sidste måned arbejde videre med deres idé og vil under finalen præsentere deres idéer live for juryen og de godt 300 publikummer.

Kulturminister Marianne Jelved vil til slut overrække vinderen præmien – en check på 350.000 kr. til udvikling af projektet. 

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Det er fantastisk, at så mange unge har budt ind med deres ideer til, hvordan man bedst formidler kulturbegivenheder for andre unge. Det viser, hvor stor unges lyst og vilje til selv at organisere deres kunst- og kulturprojekter er. Derfor er det vigtigt, at de får de bedste betingelser for at gøre det”.
Konkurrencen er en del af Kulturministeriets ungestrategi, der netop fokuserer på unges lyst og vilje til selv at udvikle og organisere deres kunst- og kulturprojekter. 

Fakta om konkurrencen

Juryen består af fire dommere fra digitale virksomheder som BABY CPH, Indgreb, Kanako og In2Media. Juryen har udvalgt de fire finalister og samtidig været mentorer for projekterne. 

Læs konkurrenceoplægget på Kulturstyrelsens hjemmeside

Læs mere om Ungekulturplatformen og konkurrencen på Kulturstyrelsens hjemmeside

Program 10. april

Ud over selve finalen vil man på aftenen kunne opleve forskellige talks, se det innovative elektroniske koncertkoncept KUBE og prøve virtual reality-filmen Skammekrogen.

12.00-18.30: Prøv Skammekrogen, hvor publikum gennem en virtual reality-film ser en familiemiddag fra forskellige perspektiver

15.00-16.30:
Velkomst og oplæg ”Hvad kan der opstå, når digital møder kunst og kultur?”

16.30-18.15: De fire finalister pitcher deres ideer til platform for ungekultur for juryen

19.00-19.30: Juryen begrunder og præsenterer vinderne. Kulturminister Marianne Jelved overrækker prisen på 350.000 kr.

20.00: KUBE koncert: Obscura (visuals) feat. Bjørn Svin, Rumpistol, Unkwon (DJ Set) og Mikkel Meyer

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: 26 71 51 16