i anledning af Jørgen Kleeners afgang

På baggrund af Jørgen Kleeners oplysning om, at han agter at fratræde som bestyrelsesformand for DR, udtaler kulturminister Brian Mikkelsen:

”Jeg beklager den turbulens, der er opstået omkring arbejdet i DR´s bestyrelse. Det er ikke, hvad DR har brug for. DR har brug for en stabil og troværdig ledelse, der kan ruste stationen til udfordringerne på fremtidens mediemarked.
 
Jeg tager til efterretning, at Jørgen Kleener har besluttet at trække sig som formand for bestyrelsen.
 
Mit primære hensyn går nu ud på at sikre, at DR bevarer sin styrke og gennemslagskraft. Som kulturminister er det afgørende for mig, at Danmark har en stærk public service-station, der kan levere kvalitets-radio og -tv til danskerne, og jeg vil gøre mit yderste for at sørge for, at DR kommer usvækket gennem dette forløb. Vi skal værne om DR´s evne til bl.a. at levere nyheder, underholdning og dokumentar-programmer af højeste kvalitet til den danske befolkning, og det vil være stærkt uheldigt, hvis denne sag skader DR´s position på det danske mediemarked.
 
Jeg vil straks indlede arbejdet med at finde en ny formand for bestyrelsen. Det er afgørende, at DR hurtigst muligt får en fuldtallig bestyrelse, der kan fortsætte arbejdet med at finde en ny generaldirektør.”

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 3392 35 98.