Illustratorpris til Hanne Bartholin

Tegneren Hanne Bartholin modtager Kulturministeriets Illustratorpris 2001 for billedbogen ”Finn Herman” med tekst af Mats Letén.

Prisen på 30.000 kr. overrækkes af kulturminister Brian Mikkelsen på Anemone Teatret i København torsdag den 24. januar 2002.

”Finn Herman” er en grum og grinagtig historie om damen ”mor” og hendes kæle-dyr, krokodillen Finn Herman.

Med sine stramme og enkle illustrationer gør Hanne Bartholin bogens hovedpersoner levende for læseren, der gennem både tekst og billeder kan følge, hvordan den blågrå krokodille vokser sig stor på en gåtur med ”mor”. I løbet af turen æder Herman alt han møder: en and, en kat, en hund, en dreng, en mand og en hel elefant, og som siderne går, lader Hanne Bartholin ham derfor vokse, så han til sidst fylder et dobbelt opslag.

”Med sin genialt enkle og alligevel meget udtryksfulde illustrationer til historien om Finn Herman formidler Hanne Bartholin historien på allerbedste måde. Hun serverer historien med en helt speciel og meget jordnær komik, som kalder på en klukkende latter”, siger kulturminister Brian Mikkelsen.

Hanne Bartholin er født på Falster i 1962 og bor nu i København, hvor hun har egen tegnestue. Hun er uddannet i tegning og grafik på Kunsthåndværkerskolen i Kolding og blev kendt for sine tegninger af ugens hund i Politiken 1998-2000.

Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger har til formål at hædre en særlig bemærkelsesværdig indsats for den illustrerede danske børne- og ungdomsbog af høj teknisk og kunstnerisk kvalitet. Prisen uddeles en gang om året af Kulturministeriets Illustratorprisudvalg.

Yderligere oplysninger:

Prisudvalgets sekretær Eva Jensen: 3392 3583.
Pressechef Jakob Høyer: 3392 3598
Medie- og Tilskudssekretariatets website