Jelved: Flot Oscar-præstation af dansk film

Kortfilmen Helium vandt natten til mandag en Oscar for bedste kortfilm. Kulturminister Marianne Jelved ønsker hele holdet bag Helium og dansk film tillykke med Oscar statuetten.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

"Det er en stor dag for dansk film. Vi har været nomineret i tre kategorier og Helium tager prisen for bedste kortfilm. Fællesnævnerne for de tre danske film er, at de tager væsentlige og komplekse problemstillinger op og folder dem ud helt nøgternt og ærligt. Vi kommer helt ind på livet af karaktererne, og vi tvinges til at tage stilling til de skæbner, der skildres. Det er dristige og risikovillige filmprojekter, som kan realiseres, fordi vi i Danmark satser massivt på vores filmtalenter.

Det er selvfølgelig ærgerligt, at Jagten og The Act of Killing ikke fik statuetter med hjem, men alene det, at filmene har været nomineret, er en stor gevinst for dansk film. Her i Los Angeles fornemmer jeg en stor respekt for de danske produktioner, og jeg er overbevist om, at vi igen kommer til at sidde yderst på stolen, når konvolutterne bliver åbnet og vinderne læst op". 

Nattens Oscaruddeling var den 86. i den prestigefyldte pris historie. Helium er den tredje Oscar til dansk film siden 2010. I 2010 vandt Joachim Backs "The New Tenants" prisen for bedste kortfilm, mens Susanne Biers "Hævnen" i 2011 tog prisen for bedste udenlandske film. 

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: +45 22 76 51 16