Jens Kristiansen bliver formand for nyt Medienævn

Kulturminister Marianne Jelved har i dag udpeget professor, dr.jur. Jens Kristiansen til formand for det kommende Medienævn for perioden 1. januar 2014 til 31. december 2017.

Udpegningen sker under forudsætning af, at lovforslag om mediestøtte, der lige nu behandles i Folketinget, vedtages som fremsat. 

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Jeg har i udpegningen af Jens Kristiansen lagt vægt på hans juridiske kompetencer og erfaring fra Dagbladsnævnet, hvor han har ydet en værdifuld og engageret indsats. Det er derfor glædeligt, at han har sagt ja til formandsposten for det kommende Medienævn.”

51-årige Jens Kristiansen er professor i arbejdsret ved Københavns Universitet og har igennem de seneste syv år været formand for det nuværende Dagbladsnævn. 

Medienævnet

Fra 1. januar 2014 skal Medienævnet give tilskud til dagblade, internetmedier mv. efter den kommende lov om mediestøtte. Medienævnet skal behandle ansøgninger om produktionsstøtte og projektstøtte fra Innovationspuljen og skal føre tilsyn med tilskudsmodtagerne. 

Kulturministeren vil i løbet af kort tid udpege de øvrige medlemmer af Medienævnet, som samlet set skal repræsentere ekspertise inden for nyhedsformidling, driftsøkonomi, mediemarkedet, journalistisk innovation, medieforbrug samt mediernes demokratiske funktion og teknologiske udvikling. 

Yderligere oplysninger

Afdelingschef Steen Kyed,
Kulturministeriet tlf.: 41 39 38 65

Kulturministeriets pressetelefon : 22 76 51 16

Læs mere om medieområdet her på Kulturministeriets hjemmeside