John Petersson modtager kulturministerens handicapidrætspris på 75.000 kr.

Kulturminister Carina Christensen har på Sport2009 i Herning Messecenter udpeget John Petersson som modtager af Kulturministerens Handicapidrætspris på 75.000 kr.

Prisen uddeles for første gang i år.

Kulturminister Carina Christensen siger:
"Jeg er rigtig glad for med handicapidrætsprisen at sætte fokus på den store og entusiastiske indsats, der i hele landet udføres og udøves af idrætsudøvere med handicap, trænere, klubber og forbund. John Petersson fortjener prisen for sin store individuelle indsats som elitesvømmer. Han har via sine fantastiske præstationer som top-handicapidrætsudøver gennem årene været rollemodel og inspirationskilde for andre handicapidrætsudøvere, gjort Danmark kendt og medvirket til, at medaljehøsten inden for handicapidrætten er stor. John Petersson har endvidere efter sin unikke aktive karriere engageret sig aktivt i dansk og international idrætspolitik til stor gavn for handicapidrætten."

John Petersson er indstillet til prisen af Danmarks Idræts-Forbund.

John Petersson er 39 år. Han er næstformand i DHIF, præsident i Europæiske Paralympiske Komité. John Petersson vandt prisen foran Jens Holst, Grenå, eliteidrætsudøver på det danske landshold i kørestolsrugby, ildsjæl, rollemodel, samt Dansk Bordtennis Union.

Yderligere oplysninger:
Pressechef Martin Skovmand, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 35 98
Kontorchef Bente Skovgaard Kristensen, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 35 68