Kinesiske børn møder dansk teater, dans og musik

Dialog og deltagelse er nøgleord, når kinesiske børn i de kommende 10 måneder får mulighed for at møde teater, dans og musik i forbindelse med det danske kultursamarbejde med Kina. Kulturminister Marianne Jelved besøger Kina fra den 23. – 30. oktober.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Mødet med teater, dans og musik er med til at styrke børns demokratiske dannelse, så de kan tage ansvar som medborgere i en verden i udvikling. Der er bud efter dansk børneteater i Kina, fordi vi er dygtige til at gøre børnene til en del af forestillingerne og bruge deres sanser. Børnene mødes på lige fod og kan indgå i nye fællesskaber. Det kan skabe rum for dialog og jeg glæder mig til at se, hvordan de kinesiske børn engagerer sig i forestillingerne.”

I oktober og november rejser seks danske børneteatre på turné i Kina. For kinesiske børn vil der bl.a. være mulighed for at se intime, små forestillinger, der foregår i et telt. Der vil være eksperimenterende dans, hvor publikum inviteres ind i en abstrakt verden af geometriske former samt poetiske danseforestillinger, der udspiller sig i et drømmende snelandskab akkompagneret af livemusik. Også klassikeren ’Romeo og Julie’ er på programmet, denne gang med dukker på rollelisten.
Overblik over arrangementer i kultursatsningen med et særligt fokus på børn og unge:

  • Phønix med koncerter og workshops for børn i Beijing, Xi’an og Shanghai (oktober – november 2014)
  • Body Rhythm Factory med koncerter og workshops for børn og unge i Beijing, Xi’an og Shanghai (oktober – november 2014)
  • Gazart med forestillingen Sneøjne og workshops for børn i Beijing, Xi'an og Shanghai (oktober – november 2014)
  • Uppercut Danseteater med forestillingen En Kort En Lang og workshops for børn i Beijing, Xi'an og Shanghai (oktober – november 2014)
  • Grønnegade Teater med forestillingen Romeo & Julie og workshops for børn i Beijing, Xi'an og Shanghai (oktober – november 2014)
  • Teater Refleksion med forestillingen Himmelsange og workshops for børn i Shanghai (november 2014)
  • Det Kongelige Teaters Balletskole Holstebro med forestillinger og workshops for børn i Beijing, Shanghai og Xi’an (11. – 30. oktober 2014)
  • Line Gaardmand med workshops i Yingbei Century Culture and Arts Co. China Conservatory og CCTV/Happy Children Channel
  • Billedskolen i Tvillingehallen, Levende Musik i Skolen og Teatercentrum med workshops for børn og unge i Beijing, Shanghai og Xi’an (maj 2015).

Mange af de planlagte forestillinger følges op af workshopforløb arrangeret af Teatercentrum i samarbejde med Levende Musik i Skolen. Billedskolen i Tvillingehallen vil ligeledes være i Kina med workshopforløb for kinesiske børn og unge. 

Baggrund om kultursatsningen i Kina

Kultursatsningen i Kina strækker sig fra september 2014 til maj 2015. I løbet af de 10 måneder vil danske og kinesiske institutioner i samarbejde præsentere et massivt og ambitiøst kulturprogram. Satsningen udmønter sig bl.a. i udstillinger, koncerter, filmfestivaler, litteraturarrangementer, symposier, scenekunst og teater, arrangementer med fokus på design, arkitektur og kunsthåndværk, samt særlige tiltag med fokus på børn og unge. Til dato er det den største enkeltsatsning af dansk kunst og kultur i Kina med en langsigtet strategi for etableringen af dansk-kinesiske partnerskaber og samarbejder.

Læs mere om kultursatsningen i Kina

Yderligere oplysninger

Konsulent Sune Blicher, Kulturstyrelsen, sub@remove-this.kulturstyrelsen.dk, tlf.: +45 3374 4562
Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: +45 2276 5116