Konference for Kulturministeriets Digitale Tænketank

Den 27. maj 2013 lyder startskuddet for Kulturministeriets innovationsforum Den Digitale Tænketank med en konference om de kreative branchers digitale udfordringer og muligheder lige nu.

På konferencen vil en lang række internationale og nationale talere perspektivere diskussionen om nye digitale forretningsmodeller, platforme og brugeradfærd. Deltagerne– indholdsudbydere, rettighedsbranchen, kunstnere og eksperter – vil sammen udveksle erfaringer om udviklingen af digitale forretningsmodeller i de forskellige kreative brancher (musik, film, bøger, spil, tv etc.) og blive inspireret til nye modeller og samarbejder sammen med kulturministeren. 

Ambitionen med konferencen er, at den kan tage første skridt til et fremtidigt netværkssamarbejde på tværs af brancher og baggrunde, med det fælles mål at sikre gode rammebetingelser for branchen og for kreative, og give forbrugerne lovlig og nem adgang til kreativt indhold. 

Del af en større indsats

Kulturminister Marianne Jelved vil gerne være med til at sætte skub i udviklingen af lovlige forretningsmodeller og understøtte initiativer, der bekæmper piratkopiering på internettet, og som kan påvirke brugernes adfærd i retning af lovlige alternativer. 

Initiativet skal bidrage til branchernes udvikling og udbredelse af digitale forretningsmodeller og sikre, at brugerne får det materiale, de efterspørger, og til en pris, som de vil betale. Samtidig skal løsningerne sikre kunstnerne et rimeligt vederlag for deres arbejde. 

8 initiativer

Kulturministeren har besluttet at gennemføre og understøtte 8 initiativer inden for digitalisering, der vil kunne bidrage til vækst i de kreative sektorer og medvirke til at begrænse piratkopieringen på internettet. Konferencen d. 27. maj og etableringen af Innovationsforum er et af initiativerne. 

Læs mere om konferencen

Læs mere om kulturministerens 8 initiativer inden for digitalisering