KPMG BØR TRÆKKE RAPPORT TILBAGE

Kulturministeriet opfordrer revisionsfirmaet KPMG til øjeblikkeligt at trække sin rapport om budgetudviklingen på Kulturministeriets område tilbage og korrigere de alvorlige fejl og mangler, som den indeholder.

Rapporten er kommet til verden, fordi KPMG er blevet betalt af foreningen for danske sangskrivere og komponister, DJBFA, til at lave en analyse af udgiftsudviklingen på kulturområdet fra 2001 til 2006.

KPMG har imidlertid leveret en rapport, der er så fuld af store fejl og forglemmelser, at den i praksis er ubrugelig. Kulturministeriet påpeger, at:

     

  • KPMG regner 220,8 millioner kroner forkert, fordi firmaet benytter en forkert beregningsmodel for prisudviklingen
  • KPMG undervurderer indtægten til Kulturministeriet med 76,5 millioner kroner i forbindelse med salg af radio-kanalerne,
  • KPMG glemmer at regne 120 millioner kroner til dansk film med
  • KPMG glemmer at regne effekten af de gennemførte skattefradragsordninger med.

Sagen er, at ifølge de årlige finanslove er Kulturministeriets budget i faste priser steget med 45 millioner kroner siden 2001. Ministeriet har netop offentliggjort en oversigt over budgetudviklingen på kulturområdet.Hent oversigten (pdf).

Brian Mikkelsen udtaler:

”Rapporten fra KPMG indeholder så mange fejl, at den ikke kan bruges til noget som helst. Det er beklageligt, fordi den handler om et væsentligt emne, nemlig udviklingen på kulturbudgetterne i regeringens tid. Jeg hilser en diskussion om dette emne velkommen. Som kulturminister arbejder jeg for størst mulig åbenhed og debat om økonomiske spørgsmål. Derfor har ministeriet også offentliggjort en oversigt over udviklingen i kulturbudgetterne. Der er imidlertid intet formål med at tage en debat på grundlag af et så sjusket og udygtigt arbejde som KPMGs såkaldte budgetanalyse. Jeg opfordrer revisionsfirmaet til at trække den tilbage og rette op på de fejl og mangler, som den påviseligt indeholder.”
 
Kulturministeriet fastholder i øvrigt sit tilbud om at give KPMG et kursus i, hvordan man aflæser og beregner statslige budgetter, hvis revisionsfirmaet ønsker det.

Yderligere oplysninger:

Afdelingschef Steen Kyed, tlf: 33 92 98 21
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf: 33 92 35 98