Kronprinsparret og kulturminister Mette Bock indleder Japan-besøg i weekenden

Kultursamarbejdet mellem Danmark og Japan er i fokus, når kulturminister Mette Bock deltager i Kronprinsparrets officielle besøg i Japan fra d. 7. til d. 11. oktober.

I forbindelse med H. K. H. Kronprins Frederik og H. K. H. Kronprinsesse Marys officielle besøg i Japan er der arrangeret et dansk erhvervsfremstød inden for kultur, fødevarer og sundhed. Her deltager derfor også kulturminister Mette Bock samt udenrigsminister Anders Samuelsen, sundhedsminister Ellen Trane Nørby og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. 

Kulturminister Mette Bock siger:

”I hele 2017 har udveksling og samarbejde været med til at understrege de stærke kulturelle bånd mellem Danmark og Japan, hvor en lang række danske kultur- og kunstinstitutioner har sikret, at kendskabet til danske kunstnere og dansk kultur er blevet styrket i Japan. Når vi udveksler kunst og design, styrker vi muligheden for at skabe vækst i de kreative og kulturelle erhverv. Det gavner designere, virksomheder og vores to lande både kulturelt og økonomisk.” 

I 2017 bliver mere end 50 kulturarrangementer afholdt i Danmark og Japan for at fejre 150-året for oprettelsen af diplomatiske forbindelser mellem de to lande. De mange arrangementer giver både danskere og japanere mulighed for at lære mere om de stærke kulturelle bånd mellem Danmark og Japan. H.K.H. Kronprinsen og Hans Kejserlige Højhed Kronprinsen af Japan er protektorer for fejringen af 150-året. 

Kulturministerens besøg i Japan inkluderer blandt andet følgende programpunkter: 

8. oktober: Under den kulturelle del af besøget, der finder sted fra d. 8. til d. 10. oktober, vil Kronprinsparret og kulturminister Mette Bock blandt andet deltage i Danmarksfestivalen og Walkaton. Walkatonen er et samarbejde mellem ECCO Japan og Novo Nordisk, der indsamler midler til japanske hjælpeorganisationer. Med mere end 1800 deltagere mellem 10 og 80 år er walkatonen det største danske event i Japan i 2017. 

9. oktober: Kulturministeren ledsager Kronprinsparret under besøget i byen Kanazawa, hvor de besøger den 800 m2 store designudstilling ”Everyday Life – Signs of Awareness” på det internationalt anerkendte museum 21st Century Museum of Contemporary Art. Udstillingen er et samarbejde mellem museet og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design. 

10. oktober: Kulturministeren ledsager H. K. H. Kronprinsessen til H.C. Andersen park i Funabashi, hvor Kronprinsessen blandt andet åbner en legeplads for børn og besøger en Rasmus Klump-udstilling. 

Den dansk-japanske kultursatsning er blevet til i et tæt samarbejde mellem Kulturministeriet, Den Danske Ambassade i Tokyo samt Statens Kunstfond, danske kulturinstitutioner, kunstnergrupper og enkeltstående kunstnere. De japanske samarbejdspartnere består af kulturinstitutioner og aktører samt det japanske udenrigsministerium. Indsatsen er forankret i Det Internationale Kulturpanel bestående af Udenrigsministeriet, Kulturministeriet og Erhvervs- og Vækstministeriet. 

Yderligere oplysninger 

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16