Kulturminister sætter strøm til børn i Esbjerg

Kulturminister Joy Mogensen har besluttet at støtte musikprojektet ’Strøm til Børn’ med yderligere 250.000 kr. Midlerne gives til et særligt initiativ til skolebørn i det udsatte boligområde ved Stengårdsvej i Esbjerg.

I projektet ’Strøm til børn’ lærer børn at komponere musik via teknologi og iPads. Projektet har eksisteret siden 2010 og indgår i Musikhandlingsplanen 2019-2022. Med ekstra midler fra kulturministeren får ’Strøm til børn’ nu mulighed for at gøre en særlig indsats for børnene på Stengårdsvej via projektet ’6705 + Statens Kunstfond’. 

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Jeg tror fuldt og fast på, at varige kulturoplevelser etableres ved at invitere og inddrage børnene, og jeg er glad for at kunne bakke op om børnene på Stengårdsvej. Det særlige ved ’Strøm til børn’ er, at du ikke skal kunne læse noder eller vide, hvordan du holder rigtigt på en violin. Her kan alle børn uanset kendskab til musikkens værktøjer gå i gang med at skabe nye numre sammen.” 

Morten Mærsk Schmidt, Skoleleder for Cosmosskolen (Bakkeskolen, Boldesager Skole og Spangsbjergskolen i Esbjerg), siger: 

”Det er helt fantastisk, at vores elever nu får mulighed for at arbejde med musik på en helt ny og anderledes måde. Jeg er overbevist om, at det bliver både skægt og lærerigt! Gennem ’6705+Statens Kunstfond’ har vi fået appetit på at tænke kunst og kultur mere ind i skolernes hverdag. Simpelthen fordi vi kan se og mærke, at det gør en forskel – det lægger op til leg, skæve tanker, nye fællesskaber og nye måder at udfolde sig på. Så stort tak til ministeren for, at vi kan fortsætte i dette spor.”

 

Projektet ’Strøm til Børn’ modtager 3,2 mio. kr. fra Musikhandlingsplanen 2019-2022. Kulturministeren har besluttet at øge støtten med 250.000 kr. Denne støtte vil være øremærket til, at projektet udrulles på relevante skoler i forbindelse med Statens Kunstfonds og Esbjerg Kommunes igangværende projekt ’6705 + Statens Kunstfond’ i det socialt udsatte boligområde omkring Stengårdsvej i Esbjerg. 

Om ’Strøm til Børn’

I ’Strøm til Børn’ bliver folkeskoleklasser over tre dage undervist og guidet i at bruge iPads og apps som instrument. ’Strøm til børn’ indgår i Musikhandlingsplanen fra 2019-2022, hvor de årligt modtager 800.000 kr. ’Strøm’ modtager offentlige tilskud fra staten, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.

Læs mere om projektet ’Strøm til Børn’ 

Om 6705 + Statens Kunstfond

Statens Kunstfond har i samarbejde med Esbjerg Kommune igangsat projektet ’6705 + Statens Kunstfond’, som skal skabe kunstoplevelser for og med børn og voksne i området omkring det udsatte boligområde Stengårdsvej. Projektet ’6705 + Statens Kunstfond' sker i tæt samspil med beboere, naboer og lokale aktører, og intentionen er at give borgerne i området kunstoplevelser, der sætter spor og giver energi til en langsigtet byudvikling.

 

Læs mere om Statens Kunstfonds og Esbjerg Kommunes projekt ’6705 + Statens Kunstfond’ 

 

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16