Kulturminister: ”Vi får nyt skuespilhus”

Kulturminister Brian Mikkelsen garanterer, at der bliver bygget et nyt skuespilhus på Kvæsthusbroen i København - til stor glæde og gevinst for både hovedstaden, Det Kgl. Teater og hele det danske kulturliv.

 

Arbejdet med det nye skuespilhus er allerede i fuld gang.
På grund af regeringsskiftet i november sidste år har bedømmelsen af arkitektkonkurrencen været udskudt. Men arbejdet har langt fra ligget stille. Siden december har konkurrencens fagdommere forberedt gennemgangen af de 337 forslag, der er kommet fra arkitektfirmaer fra hele verden. På tirsdag udpeger Kulturministeriet en bygherrerådgiver til at bistå ministeriet i hele byggesagen. Og ugen efter mødes kulturminister Brian Mikkelsen med resten af juryen, der ventes at udpege en vinder af konkurrencen inden sommerferien.

”Jeg var skeptisk overfor etableringen af et nyt skuespilhus i forbindelse med den oprindelige beslutning. Men jeg står ved den politiske aftale og glæder mig til at få et smukt og enestående skuespilhus, som kan kaste glans over København, Det Kgl. Teater og dansk kultur,” udtaler ministeren.

Som konservativ kulturordfører var Brian Mikkelsen i sin tid en af hovedkrafterne bag beslutningen om Det Kgl. Teaters nye byggerier på havnefronten i København - i samarbejde med de daværende regeringspartier Socialdemokratiet og de Radikale samt Venstre, Enhedslisten og CD. Som ny kulturminister er han formand for den jury, der nu skal stå for afgørelsen.

”Det er jo imponerende, at 337 arkitektfirmaer fra hele verden er kommet med forslag til et skuespilhus i København. Det giver en enestående mulighed for at skabe et historisk byggeri af høj arkitektonisk kvalitet,” siger ministeren.

Yderligere oplysninger:

Pressechef Jakob Høyer 3392 3598